Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla lufttrycket i ett däck i en Mazda6

Se till att dina däck är ordentligt pumpade är ett bra sätt att förbättra din gas körsträcka och styrförmåga. Att få bra gas körsträcka är en viktig del i att spara pengar. Här är hur du utför denna enkla gör-det-själv uppgiften och kontrollera trycket i däcken på din Mazda6. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Köp mätaren däcktrycket efter att ha övervägt vilken som är rätt för dig. Du kan välja mellan flera olika typer inklusive de med urtavlor, de med LCD avläsning eller de som kommer att prata med dig.
2

Låt dina däck svalna under åtminstone flera timmar innan du kontrollerar trycket. Körning runt ökar trycket eftersom värmen expanderar luften i dina däck. Lämna uppgift för en tidig morgon, om möjligt.
3

Hitta och ta bort alla locken från ventilspindlarna på dina däck. Om du aldrig har gjort det förut, vara säker på att glida dem i fickan. Ventilspindeln mössor är magiska bitar av plast som försvinner för alltid om du tappar dem.
4

Arbeta dig runt bilen, kontrollera varje däck som du går. Tryck mätare däcktrycket till varje däck på din Mazda6. Du måste göra detta hårt och i rätt vinkel, annars kommer du att höra ett väsande ljud som betyder att luft läcker ut från ditt däck. När du hittar rätt vinkel för att kontrollera trycket och stoppen väsande, ta en titt på avläsningen. Skriv ner varje tryck läsning med motsvarande däck.
5

Kontrollera resultatet mot det tryck som rekommenderas av Mazda. För Mazda6, rekommenderas du hålla däcktrycket mellan 26 och 34 psi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100881.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.