Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla lufttrycket i ett däck i en Ford Focus

Även nyare Ford Focus-modeller har sina egna däck-tryck-övervakningssystem, kan du hamna i situationer där övervakningssystemet fungerar, är kretsen har frågor eller Larmet kan gå av för stora tryckvariationer grund av långvarig exponering för extrema temperaturer. I dessa situationer bör du ha din egen tryckmätare och vet hur man använder den. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

köpa din egen lufttrycksmätare. Även om det är luft mätare som finns på bensinstationer, kan de vara felaktiga på grund av omfattande användning. Så det är bättre att ha en egen. De finns i butiker auto utbudet och många återförsäljare.
2

Kontrollera att du kan läsa mätaren lätt. Digitala mätare är lättast att läsa, men de kommer definitivt att kosta mer. För en vanlig mätare, se till att du kan göra ut vågen lätt, eftersom du kommer att läsa det flera gånger under processen. Addera 3

Bekanta dig med dina däck. Leta bilens Certifieringsetikett och däck plakat information om dina däck är de ursprungliga. Du hittar denna information i din instruktionsbok eller permanent fäst vid fordonets dörr kanten eller dörrposten. Kom ihåg att det rekommenderade trycket är för en kall däck, vilket innebär att det inte har drivits under cirka 3 timmar. Ford rekommenderar trycket i däcken på Ford Focus hållas vid 26 till 34 psi.
4

Ta tryckmätning för varje däck. Ta bort locket på ventilen, och tryck sedan på din mätare ordentligt mot ventilen öppnas. Om du hör ett väsande ljud, betyder det luft läcker ut och du kommer att behöva trycka hårdare. Ta läsning och jämför den med den information du fått om att däcket.
5

Justera trycket, om det behövs. För att sänka trycket, tryck mätaren kanten försiktigt mot ventilen. Mät ofta i processen för att se till att däcket inte tömma för mycket. Skruva på locket igen när du är klar. För att öka trycket, måste du få din bil till en bensinstation och använda en luftpump eller använda en kompressor hem luft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100880.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.