Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Definition av vacklade Wheels

vacklade hjul avses ett arrangemang av hjulen på bilar, lastbilar, flygplan och andra fordon där hjulparet på ena änden av fordonet är en annan storlek eller form än hjulen på den andra änden. Vanligtvis innebär detta att bakhjulen är större än de främre hjulen, ofta ett par inches bredare tvärs slitbanan eller större i diameter. Detta görs av praktiska och estetiska skäl. Även större bakdäck (även kallat ett förskjutet montering eller en förskjuten applikation) kan hjälpa fordon flyttar över ojämn mark, påverkar de också bygga och ramkonstruktion av bilen, vilket gör att det ser snyggare eller mer kraftfull. Många bilföretag sälja uppsättningar av förskjutna hjul. Identifiering
p Om en bil har förskjutna hjul, fälgar dess är av olika storlek i bredd och diameter. När du köper och utrusta ett överlappande uppsättning hjul, innebär detta oftast bilens bakhjul är större än de främre. För vissa bilar och lastbilar, är detta en vanlig konstruktion, för andra måste du köpa en speciell uppsättning från en leverantör som gör kompatibla däck. Som bilar och däck har blivit mer avancerad, har tillverkarna börjat erbjuda mer förskjutna hjul paket till sina butiker och online. Funktioner

Ibland
, skillnaderna är små. Ryggen uppsättning däck kan vara endast en tum bredare än de främre eller 1/2 tum bredare i diameter, men det är tillräckligt för att göra en skillnad i de flesta fordon. Vissa typer av förskjutna hjulkonfigurationer, såsom flygplan hjul, är nödvändig för att balansera och manövrera fordonet.
Syfte

Ibland föredrar vägen stapplade hjul ser eftersom de bredare hjulen möjliggör mer läpp - den del av bilen ram som överhäng och skyddar däck sträcker sig utanför kroppen. Förskjutna hjul har också tekniska fördelar: Breda däck innebär mer grepp på vägen och därmed bättre kontroll, åtminstone i de bakre däcken. Dina däck kommer också tenderar att vara låg profil, vilket möjliggör enklare svarvning och bromsning. I vissa fritids plan, stapplade hjul också göra det lättare för flygplan att landa utan att gräva hjulspår i marken.
Överväganden

Även förskjutna hjul kan göra aspekter av körningen enklare , de kommer också med svårigheter. Förskjutna hjul gör däck svårare att rotera och kan påverka körningen. Om de bakre hjulen är för stora, kan de göra det svårare att bromsen i en kort tid. Om du byter till ett fordon med förskjutna hjul när du är van att köra utan, måste du ändra din körstil och förväntningar för att kompensera.
Exempel

Många sportbilar kommer med förskjutna hjul, inklusive Nissan 350Z, BMW, Mercedes, Audi, VW och Ford Mustang modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100996.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.