Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däck Skärverktyg

Däck skärning används på flera olika arenor. Tillverkarna använder verktyg däck skärande att fullända sina däck innan de säljs till allmänheten. Racing entusiaster använder däck skärande verktyg för att ändra formen på sina däck för att förbättra prestandan och öka livslängden på ett däck. Varje verktyg har en specifik funktion för att bilda ett däck till rätt form. Addera funktion

Däck skärning görs av flera olika anledningar. I första tillverkning, däck kapas för att passa rätt storlek och form för varje nav. Ibland däck formar producera udda varptrådar på däcket som ska rakas eller avskurna. Trappsteg måste också skäras i däcken. Många racing-entusiaster, som kart, traktor racing och bil deltagare racing, kommer att minska sina däck för att lägga till hastighet och prestanda på sina fordon eller för att upprätthålla en viss däck form.
Fräsar

p Det finns flera olika verktyg som kan användas för däcket kapning. Däck fräsar kan antingen vara blad bifogas ett handhållet skärverktyg eller de kan vara stora svarv-liknande maskiner som utformats speciellt för däck kapning. Dessa maskiner är tunga och skrymmande och används oftast för racing. Alla däck fräsar är motordrivna att ge jämna, kraftiga nedskärningar över hela kroppen av ett däck. De stora däck skärmaskiner ger en roterande mekanism för att styra bladet längs hjulet.
Grinders

Däck slipmaskiner är utformade för att ge mindre touch-ups för däck kapning. De är gjorda av stål och förekommer i flera olika grits och former. Slipning koppar används för att slipa ner stora delar av omkretsen av ett däck. Beroende på grit nivå slipkoppen de kan skära ett däck djupt eller göra mycket grunt nedskärningar. Skivformade slipmaskiner används vanligen för kanterna av däcket eller andra lokala områden. De kan också köpas i flera olika korn värden. Groovers

Ett däck groover används efter det att däcket har skurits eller malda
. Denna handhållna verktyg ser ut ungefär som en pistol med en vass platt blad i slutet. Den groover används för att ersätta däck spår och slitbanor där de har slitits bort eller skurits eller slipas bort. Bladet upphettades till smältning däcket till den önskade slitbanan. Det är möjligt att byta ut olika blad med en groover att ge den högsta nivån av däck anpassning.


Knivar och det finns många olika knivar och blad används för att skära och forma däck till den önskade formen. Inom tillverkningsindustrin, är dessa blad ofta används för att skära av extra gummi och se till varje däck har samma storlek. Bladen kan vara raka, böjda, spetsiga, flersidig, rund, varm klippa, split, triangulär eller annan form. Varje typ av blad ger en annan typ av formning och kapas till däcket, vilket helt kan förändra resultatet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101103.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.