Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur får mögel lukt ur bilen

Mögel är en otäck svart och vit finkornig substans som härrör från mögel. Och mögel båda kräver värme, fukt och mörker för att överleva. Om din bil har varit värd för denna miljö genom översvämning eller helt enkelt lämnar fönstren rullade ner i regnet, kan du känna lukten av mögel innan du hittar den. Både ohälsosamt och obehagligt, bör mögel lukt i din bil behandlas så fort det upptäcks. Saker du behöver
Nylonborste
Shop Vac
vit vinäger
ren trasa
denaturerad alkohol
bakpulver
Färska kaffesump
Visa fler instruktioner
1

Rengör bilen noggrant för att avlägsna all skräp och något som helt enkelt inte hör hemma i det.
2

Lokalisera mögel i bilen. Kontrollera platser som inte får mycket sol eller luftcirkulation liknande under säten och på golven och i skrymslen och vrår.
3

Borsta bort mögel sporer med en nylonborste för att lossa dem från insidan av din bil.
4

Vakuum upp de lösa sporer med en butik vac och se till att rensa ut det omedelbart att förfoga över mögel sporer.
5

Blanda vinäger och vatten i lika delar. Använd den för att rengöra det drabbade området, med hjälp av en ren trasa eller svamp. Om insidan av bilen är läder, blanda denaturerad alkohol med vatten och rengör området med det.
6

Täck den nyligen rengjorda området med bakpulver för att absorbera fukt och lukt. Låt det sitta och suga upp det när det är torrt.
7

Öppna fönstren för att låta det inre torka ut. Parkera i solskenet om möjligt. Detta är bra för att döda mögel och dålig lukt mögel. Lämna rutorna nere under dagen, eller så länge vädret tillåter.
8

Fyll en skål med bakpulver, färska kaffesump, eller vit vinäger och lämna den i bilen över natten för att absorbera lukter kvardröjande i luften och kasta det på morgonen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123017.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.