Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Tre stadier av Automotive Paint

En bra färg jobb innebär processen att måla en bil på rätt sätt. En trestegs lack tar faktiskt mer än tre processer, med undantag av den sista lack. Beräkning de olika stadierna i en bil lack innehåller antalet gånger ytan av bilen är lackerad med en annan färg. Förberedelse

Förbereda ytan av bilen för målning är lika viktigt som att måla bilen. Ta bort ytrost eller någon buckla måste hända innan något annat. Använda en sugkopp för att ta bort små bucklor och buckla avlägsnande verktyg för att räta ut större bucklor. När bucklor dra sig tillbaka på plats, använda ett fyllmedel för att jämna ut ytorna. Polyester fyllmedel är det bästa fyllmedlet att använda när ytrenovering kroppen av en bil. Efter spackel torkar, använd ett fint sandpapper för att jämna ut filler. Ta bort rostfläckar genom att slipa rost helt från ytan av kroppen.
Primer

nästa steg i att förbereda en bil för trestegs målning innebär att tillämpa primer till bilen. Primern ger den slutliga målningen att vara konsekvent i färg över alla ytor på bilen. Färgen av primern varierar, men är i allmänhet grå eller svart. Mask eller tejpa bilen för att förhindra primer från att komma in på windows eller krom på bilen. Applicera primern över hela ytan av bilen. Det kan ta mer än ett lager primer för att säkerställa att alla ytor är förberedda för slutlig målning.
Stage Målning

Trestegs målning sker genom att först applicera en färg och sedan tillämpa en annan färg över toppen den första beläggningen. Det sista steget är att tillämpa klarlack, som tätar slutliga lack. Till exempel, när man målar en röd metallic färg, är den första färgen tillämpas generellt gul, sedan röd och slutligen en klarlack. Målare tillämpa varje färg approximativt två gånger för att säkerställa att hela ytan av bilen får en jämn fördelning av samma färg. Olika biltillverkare använder olika blandningar av färger för att producera en viss blå, röd, pärlvit eller annan bil färg. Addera Metallic

Efter tre steg målning jobb är klar, kräver bilen 24 timmar för att helt torr. Metallic, fjällning eller gnistrar tar längre tid att torka och bli levande. En färg som har metall flingor eller gnistrar blandas in i färgen anses metalliclack. Konturerna eller kurvor av kroppen av bilen förs ut dramatiskt med en metalliclack jobb. När solen eller ljuset lyser på ytan av bil, verkar färgen att ändra färg eller gnistan. De två första stegen i tre steg lack inkluderar metallpartiklar i färgen appliceras när man målar dessa stadier. Den klara beläggningen som används i steg tre, ljusare yta bil samt förseglar färgen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123188.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.