Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rengöra en bensintank

Oavsett om du kör bil, lastbil eller motorcykel, om du verkligen på gas för att komma runt, är din bensintank kommer att bli smutsig, på insidan såväl som på utsidan. Att bli av rost är inte den enda nödvändiga underhållet för en gastank. Ta bort och rengör din tank ungefär en gång om året. Saker du behöver
Stiff borste
renare Bränsletank eller saltsyra
Handskar
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera ditt fordon är så tom på gas som du kan innan du tar bort tanken. Kör bilen tills tanken är nästan tom, så låt det sitta och tomgång tills den stannar. Ta bensintanken från din bil enligt bilens instruktionsbok. När den är avstängd, utplåna eventuella kvarvarande gas. Om du ser några hål som måste svetsas, är nu dags att göra det.
2

Tvätta tanken med diskmedel och vatten (du kan även använda tvättmedel). Använd en hård borste för att ta bort tuff smuts. Låt vattnet rinna ut och sedan försegla botten av tanken med silvertejp. Addera 3

Fyll tanken med en bränsletank renare som kan hittas på de flesta auto butiker. Kontrollera instruktionerna på renare. Vissa måste spädas med vatten. Du kan också använda en saltsyra /vattenblandningen, även om syran är frätande och måste användas sparsamt. Återigen, kolla instruktionerna på syra innan du fyller din tank. Beroende på storleken på din tank och dess skick, kan du använda så mycket som 2 liter saltsyra.
4

Låt tanken sitta i minst 12 timmar för att bryta upp något härdat material. Töm den och tvätta den igen med tvål och vatten. Handduk torkar hela tanken, inifrån och ut. Låt den sitta på en torr plats under minst 24 timmar. Tanken måste vara helt torr innan du sätter tillbaka den i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122348.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.