Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur får Petroleum lukten av Auto Carpet

Lukten av olja kan vara mycket stark. Problemet är att lukten inte kommer att blekna snabbt och kommer att kräva insatser från din sida. Många människor sluta med en huvudvärk om de andas in petroleum lukten för länge. Här är några bra sätt att ta bort olja lukten från din auto matta om du råkar spilla lite gas där. Saker du behöver
Bakpulver
Diskmedel
Fabreeze
Prosolve matta renare grunder Kaffe
Vaniljextrakt
Glasskål
Tvättsprit

Visa fler instruktioner
1

städa upp olja först. Detta kommer att hjälpa till med lukten, men kommer inte helt eliminera den. Om du fick petroleum på din golvmattor, hänga ut dem på en tvättlina när den antar att regna. Om du fick gasen håll, strö bakpulver på mattan. Låt det sitta över natten och sedan dammsuga upp det. Sen skrubba området med varmt vatten och diskmedel och låt det dry.clean.
2

Spray Fabreeze direkt på mattan. Använd något mer än vad du gör på din soffa eller mattan i ditt hus. Låt det sitta i några timmar och upprepa. Det kan ta tre eller fyra cykler för att börja ta bort all olja lukten.
3

Köp en flaska Prosolve Carpet Cleaner (se Resources nedan). Grundligt spraya området för din matta som fick olja på den. Vänta 15 till 20 minuter och sedan lägga några trasor över fläcken. Tryck på för att suga upp vätskan, men inte skrubba. Lämna din bil dörrar öppna för ett par timmar att lufttorka.
4

Köp en billig burk kaffe. Se till att det blir mals innan du använder den. Strö grunderna över mattan. Lämna dem där i 2 till 3 dagar. Du kan trampa på dem och flytta dem runt med dina skor. Sedan dammsuga dem alla upp. Din bil kommer inte längre luktar olja, och kommer luktar kaffe. Om du inte gillar kaffe lukt, tvätta mattan med lite diskmedel och varmt vatten och det kommer att komma rätt ut.
5

Fyll botten av en glasskål med vaniljextrakt. Ställ den i bilen nära mattan som fick olja spillts ut på den. Lämna den där under 24 timmar och det kommer att äta upp gasen lukt. Detta fungerar bara om du först rengöra området.
6

Häll tvättsprit över hela området och öppna din bil dörrar så att den kan torka ut och avdunsta. Denna metod är enkel att göra och är perfekt för vem som helst på en budget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122229.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.