Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Caravan Bränsletank Borttagning

Att serva eller byta bränslepumpen i en Dodge Caravan, måste bränsletanken ska tas bort. Borttagning av tanken är nödvändig även när själva tanken måste repareras eller bytas ut. Ta tanken när den är nästan tom. Avlägsna bränslet förväg, med hjälp av en vakuumpump eller liknande sifon verktyg. Saker du behöver
Wrench
Ordet jack
Jack står
Däck järn
Skruvmejsel
växellådslyft eller trästycket
Visa fler instruktioner

1

Öppna påfyllningslocket på sidan av vagnen för att ta bort trycket i den änden.
2

Starta motorn, ta sedan bort bränslepumpens relä från motorns säkringsboxen. Det är oftast den fjärde från höger på nedersta raden, kontrollera diagrammet på locket. Motorn stängs av inom några sekunder.
3

Koppla bort batteriet i motorrummet genom att lossa klämman på den svarta kabeln och skilja den från den negativa polen.

4

Lyft den bakre änden av vagnen och stödja den på pallbockar, ta sedan bort hjulet på sidan närmast fyllningen dörren. Detta är oftast den vänstra sidan.
5

Koppla gummit fylla slangen i slutet ansluten till metallen påfyllningsrör, inte slutet anslutas direkt till tank. Lossa slangklämman med en skruvmejsel för att koppla loss slangen.
6

Lossa bränsle och EVAP linjer systemet från den främre änden av tanken, klämma flikarna på snabbkopplingar så att du kan dra dem. Koppla den elektriska kontakten genom att skjuta sitt lås och tryck på utlösaren.
7

Höj domkraft eller en växellådsdomkraft under tanken för att stödja det. Om du använder en domkraft, placera en träbit på den för att skydda tanken.
8

Lossa och ta bort skruvarna för tankens stödbanden med en skiftnyckel, sänk sedan bränsletanken med domkraften för att ta bort det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123018.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.