Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Vad är Gröna sätt att tvätta min bil?

En biltvätt kan innehålla stora mängder vatten och användningen av kemiska-lastat produkter, men ett byte av städmetoder för både exteriör och interiör av bilen kan bidra till att minska avfall, vatten användning, vattenväg föroreningar och användning av skadliga produkter. Återanvändning och minskning av rengöringsmedel kan spara pengar också. Kommersiell Biltvätt

Användning av en kommersiell biltvätt stationen är miljövänligare än tvätta bilen hemma, enligt Arizona State University, en tvätt vid den kommersiella stationen använder ungefär 100 färre liter vatten än en enda tvätt hemma. Vissa kommersiella bensinstationer återvinna vatten, och därigenom minskar vattenväg föroreningar genom att eliminera såpvatten avrinning från bostadsområden.
Vatten och förorening

Flera metoder kommer att hjälpa dig att minska vattenanvändning och förorening när du tvättar bilen hemma. Ett alternativ är att använda vattenfria produkter biltvätt, där "The New York Times" redovisar för-och nackdelar som är bekvämlighet, nedbrytbarhet och risken för att felaktig användning inte kommer att skydda bilens finish.

Maryland Department för miljön rekommenderar att du använder en hink med såpvatten och en slang med en automatisk avstängning munstycke för att spara vatten och att du minskar föroreningarna genom att tvätta bilen på gräsmattan istället för uppfarten. Användning av en uppsamling av regnvatten eller återanvändning av något använt diskvatten kommer att minska vattenförbrukningen samt. Genom dumpning begagnad bil-tvättvattnet i ett hushåll handfat, direkt du det förorenade vattnet till ett avlopp system snarare än naturliga vattendrag.
Miljövänligt Cleaners
< p> Använd biologiskt nedbrytbara och giftfria produkter biltvätt för att minska användningen av skadliga kemikalier. Den byggnadskontoret i Durham, North Carolina, avråder användning av produkter som innehåller fosfater, fotogen och silikon eller petroleumdestillat, och den rekommenderar citrus-eller vegetabiliskt baserade produkter.

Homemade rengöringsmedel kan specificera bilen utan förorenar miljön. Använd en kombination av vatten och vit destillerat ättika att naturligt ren bil fönster och ta bort lukter från tygklädsel genom att strö den med bakpulver och dammsuga bort. Den Walton County Extension Service i Florida konstaterar att skum från en blandning av vatten och milt rengöringsmedel fungerar som miljövänlig klädsel renare.
Material som kan återanvändas

Minska användningen pappershandduk med återanvända tidningar att rengöra bilfönster, och använda svampar och handdukar microfiber som återanvändbara auto-rengöringsmedel. En påfyllningsbara sprayflaska för hemlagad rengöringsmedel minskar plastavfall från kommersiella städare också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122603.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.