Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur Buff ett kolfiber Hood

Kolfiber är starkare än stål, men ändå mycket lättare, denna avancerade kompositmaterial används i flygplan, racerbilar och vanliga bilar trafikanter. Används i biltillverkningen av karossdelar, såsom huven, ger kolfiber ned den totala vikten på bilen, vilket ökar bränsleekonomin och prestanda. En kolfiber huv behöver särskild uppmärksamhet för att hålla det ser fri från de karakteristiska grå ränder i samband med felaktig polering. Använd rätt teknik och produkter för att polera bilens huv och hålla den i skick som ny. Saker du behöver
Bucket
Bil polish
luddfri trasa
Foam polish applikator
Mikrofiberduk
Visa fler instruktioner
1 < p> Fyll hinken med vatten och bilschampo, enligt tillverkarens mixningsinstruktioner. För mycket schampo i vattnet kommer att ha dig sköljning såpbubblor borta längre än vad som behövs, för lite, och schampot kommer inte att vara effektiva på att ta bort fett och smuts. Torkning kåpan när den fortfarande har smutspartiklar kan leda till bestående skrapmärken. När ren, torr och med en mjuk, luddfri trasa.
2

Kontrollera huven för ränder som inte kan gnidas bort med torkning trasa. Ta ett steg tillbaka från bilen och titta på huven från olika vinklar för att se till att du ser alla märken på huven. Streak märken visas som ljusare, mindre reflekterande områden, och kan visas som linjer eller virvlar.
3

Ta skumapplikatorn och tillsätt bil polish. Gnid applikatorn över strimmiga områden först, med raka, framåt och bakåt sveper - använd inte en cirkelrörelse. Gnid det strimmiga områden för en längre tid och lägga mer polska, efter behov. Fortsätt tills du har ansökt polish för alla de drabbade områdena.
4

Dela huven i ungefär lika stora delar på ca 18 kvadrat-inches och gnid polera på huven, med hjälp av applikatorn. Det spelar ingen roll om du går över de områden du har redan behandlat. Ta dig tid att göra stadiga, även stroke, se till att varje tum av huven har en beläggning av polish.
5

Buff huven med en putsduk, med framåt och bakåt stroke, inte cirklar. Med en cirkelrörelse kan orsaka virvlar runt, som ser ful. Denna process kan ta lite tid och ansträngning, men du måste se till att du polera hela huven, så att inga trista fläckar av polish kvar. Använd en mikrofiberduk. Du kan finna det nödvändigt att använda mer än en om trasan blir alltför igensatt med polish.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123150.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.