Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rengöra en bil interiör och ta bort Cigarettrök

Många människor är mycket stolta över sina bilar. Men som de flesta bilägare snart att upptäcka, utan ständig skötsel och underhåll, kan det inre av en bil går från "nya" till "ewwww" ganska snabbt. Trash, lera, smuts och annat skräp kan bygga upp snabbt utan att du ens inse det, och plötsligt insidan av din bil behöver en fullständig rengöring makeover. Detta kan vara ännu värre om du eller någon som rider i din bil röker cigaretter, rök lukten kan tyckas att dröja forever. Ta väl hand vid rengöring av bilens interiör och du kan få ett nytt utseende och nya doftande bil igen. Saker du behöver
Dammsugare med mjuk borste
Soft målarpensel
Damma jämförelsetjänsten Carpet shampooer
Läder och vinyl Cleaner Review mjuk trasa
Bakpulver

Visa mer instruktioner
1

Öppna alla fönster i bilen medan du rengör så att rök lukt och rök från rengöringsmedel kan fly.
2

Skjut din drivrutin och passagerarsäten hela vägen framåt och ta bort alla stora bitar av skräp du hittar där. Ofta hittar Loose Change, pennor, leksaker eller andra stora föremål ett vakuum skulle inte plocka upp. Skjut sätena hela vägen tillbaka och göra samma sak.
3

Ta bort alla stora bitar av skräp från dörrfickor, handskfack eller andra fack.
4

bort mattorna och dammsuga alla områden av mattan, inklusive tyg säten. Flytta sätena fram och tillbaka som behövs för att komma under. Använd mjuk borste för lädersäten, instrumentpanel och det inre av dörren fickor och fack.
5

Vakuum mattorna som du tog bort från bilen för att ta bort damm och skräp. Också vakuum värme och luftkonditionering ventiler för att ta bort damm och smuts från dessa områden.
6

Spray borsten i en mjuk målarpensel eller annan liknande borste med en damning produkt. Kör borsten genom ventilation för att komma in i de små områden där dammsugaren inte kan nå. Detta kommer att förhindra löst damm från att blåsa in i bilen nästa gång du använder dina ventiler.
7

Shampoo alla mattor (inklusive mattor säten) och bilmattor med en matta shampooer. Dessa verktyg är utformade för att tillämpas, massage och vakuum ett rengöringsmedel så att det suger in i mattan och tar bort fläckar och lukt, inklusive cigarettrök.
8

Behandla din läder och ytor vinyl (t.ex. säten och instrumentpaneler) med läder och vinyl renare, finns på bil-återförsäljare och byggvaruhus. Torka av ytorna med en mjuk trasa fuktad med rengöringsmedel. Låt den lufttorka.
9

Strö en generös mängd bakpulver på torra mattor och låt det sitta i minst 24 timmar. Den bakpulver kommer att absorbera rök lukt från mattan. Sug upp resten av bakpulver. Upprepa vid behov under en vecka för att eliminera rök lukt.
10

Spray de inre ytorna av din bil med en lukt eliminator för att avlägsna eventuell kvarvarande rök lukt kvar. Tänk på att om det finns några aktiva rengöringsmedel i produkten, kommer det inte ta bort lukt helt, så välj noga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122563.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.