Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur Ren Emalj Billack

Bil emalj är mycket tålig, men det kan mattas av solen, repad av smuts, färgas och etsas med fågelspillning och slipas av en rad olika saker. Att hålla bilen ren hjälper till att skydda ytan gör det längre, och enligt Mike Meredith av MSN Autos, kan det vara en av de viktigaste saker du kan göra för att behålla bilens värde. Det är dock viktigt att förstå att rengöringsprocessen i sig kan bidra till skadliga emaljytor och bör göras på rätt sätt för maximal nytta. Saker du behöver
trädgårdsslang med sprejanordning
Bucket
Mild biltvätt Svampar tvättmedel
eller mjuka trasor
Mjuk borst skurborste
Visa fler instruktioner

1

Skölj bilen noggrant --- arbeta uppifrån --- med vanligt vatten, med hjälp av en trädgårdsslang som en bifogad fil för att skapa en stark sprayen har lagts till. Du måste skölja all lös smuts och skräp från hela bilen --- inklusive däck, brunnar hjul och underrede --- före skurning, eller smutspartiklar kan repa emaljen.
2

Fyll en hink med vatten och tillsätt milt rengöringsmedel. (Flytande tvål avsedd för biltvätt är bäst eftersom rengöringsmedel kan innehålla tillsatser såsom avfettningsmedel eller blekmedel som kan skada bilens emalj.) Addera 3

Använd en ren svamp doppad i tvålvatten att rengöra en del av bilen åt gången, börja med taket och arbeta till huven, bålen område, sidorna, fram och tillbaka, i den ordningen. Doppa svampen i vatten och försiktigt skrubba varje avsnitt i tur och ordning (alltid hålla svampen så ren som möjligt).
4

Skölj varje avsnitt när det renas för att undvika för tidig torkning med tvål och smuts fortfarande sitter på ytan. Skölj svamp eller trasa också.
5

Torka bilen torr med rena frottéhanddukar --- uppifrån och ner som förut --- innan den lufttorkas eller det får plats. Detta är särskilt viktigt om du bor i ett område med hårt vatten, eftersom kalken kan lämna vita kalkhaltiga avlagringar på ytan.
6

vaxa bilen enligt tillverkarens anvisningar för att skydda den rena emalj mellan tvättar . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122574.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.