Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur får saltet av Fälgar

Fälgarna på bilen är särskilt känsliga för skador på väg skräp. Under de kallare månaderna, kan vägsalt få på fälgar och orsaka betydande skada om den inte rensas bort med jämna mellanrum. Vägsalt kan orsaka korrosion och rost, vilket är allvarligt när det gäller utseende och prestanda. Även om vägsalt kan orsaka allvarliga skador, det finns en relativt enkel process för att ta bort det. Saker du behöver
Bucket
Vatten
Biltvätt tvål
skurborste
Tandborste
Handduk
Visa fler instruktioner
1

Gör ett schema för att tvätta fälgar under salt säsongen och hålla fast vid det. När vädret blir kallt och vägarna blir snöig och isig, tvätta fälgar minst var 10 dagar. När temperaturen stiger, till exempel över 40 grader Fahrenheit, bör du också ta tid att tvätta fälgar.
2

Låt dina fälgar svalna efter körning innan du får saltet. Att försöka rengöra dem när de fortfarande är heta kan färga däcken.
3

Fyll en hink med varmt vatten och tillsätt några droppar högkvalitativ biltvätt tvål eller det belopp som tillverkaren rekommenderar. Undvik att använda rengöringsmedel med starka eller slipande kemikalier eftersom de kan skada dina fälgar mer än saltet.
4

Använd en skurborste och rengöringsmedel för att avlägsna huvuddelen av saltet från dina fälgar. Du kommer sannolikt att behöva skrubba ganska svårt att ta bort saltet.
5

Använd en gammal tandborste för att skrubba de mer intrikata delar av dina fälgar. Detta säkerställer att du tar bort allt salt från skrevor.
6

Skölj fälgarna ordentligt och torka dem med en stor handduk. Kolla ditt arbete så att du inte missar något salt innan kalla det en dag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122948.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.