Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Kalifornien smog check Krav

Smog är en typ av luftförorening som härrör från utsläpp från fordon och förbränning av kol. I USA, US Environmental Protection Agency identifierats södra Kalifornien, särskilt Los Angeles regionen och dess nordöstra sektorn, som den mest smog-förorenade områden. Som ett resultat har flera berörda stater, däribland Kalifornien, antagit lagar om bilavgaser. Flera Kalifornien län kräver en smog inspektion före registreringen kan förnyas. Smog Inspektioner

I Kalifornien är smog inspektioner som krävs för alla fordon utom bensindrivna fordon tillverkade före 1975. Fordon tillverkade före 1998 som drivs med diesel bensin och alla fordon som drivs med naturgas, el eller är hybrider är också undantagna från smog inspektioner. Dessutom är motorcyklar och släpvagnar inte genomgå smog inspektioner.
Smog Certifiering och avgifter Åtgärdsstrategier

Flera län kräver smog certifieringar innan fordonsregister kan förnyas. Bilägare kan också registrera sig i biennalen smog certifieringsprogram som minskar kraven på en smog certifikat underkastelse till varannan förnyelse period. Som av 2005, kan ägare av fordon tillverkade före 1999 också välja att betala en årlig smog reningsutrustning avgift för de första sex perioderna registrering förnyelse i stället för att ge en smog certifikat.
Frivilliga Accelerated Vehicle pensioneringsplanen

Även känd som "gamla fordon återköpsprogram," är detta program utformat för ägare av bilar som inte klarar en smog inspektion. De kan vara berättigade till förmåner och incitament för frivilligt bort sin gamla bil från cirkulationen. Se referens 1 för mer information om den frivilliga Accelerated Vehicle pensioneringsplanen (VAVR).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122778.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.