Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur Ren Kablar bilbatteri

Bilbatterier med gamla, "våt cell"-teknik har en historia av frätande bygga upp på batteripolerna och kabeländar. Den kemiska reaktionen som skapas i en elektrisk bränslecell koncentrat runt anslutningarna för batteri och nätanslutning kablar. så småningom denna blandning av gaser och luft skapar korrosion bygga upp, och det minskar effektiviteten av kretsen. Utan rengöring, kommer korrosion tömma batteriet och gör det omöjligt att starta en motor. Välskött batterikablarna kommer att resultera i ett batteri med längre livslängd och tillräckligt slänga makt för att vända över en kall motor när frågade, varje gång. Saker du behöver
Anfrätt batterikablarna
skiftnyckeln
Skruvmejsel
Bakpulver
Tandborste
Duk rag
Vatten
Visa fler instruktioner

1

Blanda 2 msk. bakpulver i 8 dl vatten.
2

Använd en sked för att agitera vätskan tills bakpulver är helt upplöst.
3

Put 2 msk . bakpulver i en skål. Ta en tandborste och fukta den i vatten och bakpulver lösning. Ställ sedan in den i skålen med torra bakpulver. Placera den åt sidan.
4

Använd en kombination av skölj och skrubba tekniker för att ta bort alla frätande smuts och skräp.
5

Lossa båda batteri kabelklämmor från strömförsörjningen inläggen från ett korroderat batteri.
6

Ta kabeländarna från batteriet när klämmorna har lossnat nog att dra ledningarna fria från batteripolerna.
7

Ta bort den svarta, negativa kabeln och sedan den röda, positiva kabel. Batteriet kabelklämmor kommer att behöva hållas från att komma i kontakt med batteripolerna efter att de är bortkopplade och under rengöring av batterikablarna.
8

först knyta den svarta, negativa batterikabeln tillbaka från batteriet använder ett buntband så att änden av kabeln kan rengöras bort från batteriet. Gör samma sak för den röda, positiva kabel när den har tagits bort liksom.
9

Följ den svarta, negativa batterikabeln tillbaka till sitt låsta, jordankaret. Både kabel kan vara sårbara för frätande effekt råna uppbyggd. Hitta den svarta, negativa batteri plats kabelförankring och rengör kabeländen här först.
10

Medan säkrade i position, päls marken ankare där den negativa batterikabeln slutar vid motorn med bakpulver och vattenlösning. Låt stå i tre till fem minuter.
11

Pensla kabeländen och fästelement på motorn med en tandborste laddad med en torr bakpulver. Låt den stå i trettio sekunder och häll mer av blandningen lösning av bakpulver och vatten över denna korsning igen. Torka torrt och rent med en trasa efter rengöring.
12

Sänk båda kabeländarna med klämmor i lösningen av bakpulver och vatten i upp till fem minuter. Denna rengöring bör eliminera alla korrosionsackumulering på utsidorna av kabel, kabelklämmor och batterikabel skyddande beläggning.
13

Använd mättade bakpulver och vatten lösning på upplösning någon uppbyggnad av frätande material. Använd sedan en mer koncentrerad lösning med en tandborste för att ta bort materialet i spår och trådar kabel som är synliga.
14

Använd torr bakpulver och tandborste för att få mer av det reaktiva materialet inne i spåren och snäva hörn av kabeländarna och klämmor.
15

Skrubba insidan och utsidan av kabelklämmor och kabeländar som visar metall eller kabel trådar. Häll lösningen över änden efter skrubba och skölj sedan med rent vatten och torka torrt med en trasa.
16

Fäst och säkra båda kablarna tillbaka till batteriet, som ersätter den röda, positiva batterikabeln först och därefter minuskabeln.
17

Täck klämmorna med post beskyddare för att minska mängden vatten som kan nå dessa anslutningar. Tillsatsen av syre och vatten öka mängden korrosiva material ett gammalt batteri kommer att producera och kan hanteras med enkla skyddsåtgärder listade här.
18

Byt ytterpanel batterilådan eller stänga bilens huv . Ta bort frätande material och bygga upp från kablar bilbatteri och bil inlägg batteri som berövar ett batteri från veva makt för att starta en motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122254.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.