Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Det bästa sättet att rengöra en bilmotor

Rengöring bilens motor inte bara gör att det ser bra ut, men kan hålla den i top-notch skick. Ett oljeläckage är mycket mer märkbar på en ren motor än på en smutsig en. Rengöring bilens motor kan göras i tre steg och på mindre än en timme. Endast ett fåtal material behövs för att göra din motor glans. Rengöring

Det första du bör göra är att öppna huven och ta bort eventuellt skräp som inte borde vara där under. Saker som löv och kvistar kan fastna på insidan av grillen och vent öppningar längs nederkanten av vindrutan. Ta bort dessa saker för hand och blåser de områden ut med en kompressor, om en sådan finns tillgänglig.

Nästa sak att göra är att täcka alla delar av motorn som inte skulle bli blöt. Motorrummet är gjord för att vara något vattenfast, men är inte avsedd för vatten som skall sprutas direkt in i den. Använd plastpåsar, som soppåsar, för att täcka alla givare, tändstift öppningar, distributören och alla elektriska anslutningar. Använd maskeringstejp för att försegla plasten runt dessa delar så att inget vatten får sprutas direkt på dem. Lite vatten läcker in dem är okej.
Tvättmaskin

Det bästa sättet att bli av med fett, olja och smuts bygga upp är att spraya din motor med ett avfettningsmedel. Vissa kommersiella petroleumbaserade avfettningsmedel arbeta snabbt och mycket bra, men kan faktiskt skada delar under huven. Dessa avfettningsmedel orsakar vinyl och gummi material, såsom slangar, att försämras och ruttna. Vatten och citrus avfettningsmedel, som Simple Green, fungerar bra och kommer inte att skada några delar av motorn.

Börja spruta avfettningsmedel på de nedre delarna av motorn, med fokus på hårt smutsade områden. Arbeta dig upp till toppen av motorn och låt den avfettningsmedel för att sitta i några minuter, men låt den inte torka. Var noga med att inte få avfettningsmedel på målade ytor på din bil eftersom avfettningsmedel kommer band färgen i något vax och orsaka klarlack för att torka ut.

Innan avfettningsmedel torkar på motorn, använd en lång hanteras , hård borste för att skrubba alla nedsmutsade områden. Du kan spraya på mer avfettningsmedel som behövs tills motordelarna är rena. Skölj hela området tills vattnet är klart. Du kan upprepa avfettning steg om motorn är extremt smutsig.
Polska och skydda

bort all plast och tejp som täcker dina motordelar. När dessa är helt bort från motorn området, starta bilen och låt motorn bli varm. Detta bör ta cirka tio till tjugo minuter och torkar nästan alla delar under huven. När delarna är mestadels torrt, stäng av motorn och låt den svalna så att du kan röra den med dina bara händer.

Använd en gummi och vinyl skyddsmedel, som Meguiar s All Season Dressing, att spraya på alla gummi slangar, vinyl och plast ytor. Om du inte vill ha en glänsande glans på dessa delar, använd en microfiber handduk för att torka dem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122344.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.