Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tar bort vatten fläckar på en vindruta

Vatten fläckar bildas på vindrutor eller vindskydd av bilar när regn avdunstar från ytan och lämnar efter sig små, ringformade mineralfyndigheter. Använda vindrutetorkare och spolarvätska många gånger är inte tillräckligt för att ta bort fläckar som kan bli irriterande om de är i förarens synfält, vilket gör en mer specifik form av rengöring krävs. Enligt ledande rengöring experter på webbplatsen Hur Ren Anything, spotting är ett särskilt problem i områden med hårt vatten eftersom hårt vatten innehåller mer mineralpartiklar. Saker du behöver
hushållsättika
Destillerat vatten
Clean läder fönster trasa
ren svamp
Specialist skärm rengöringsmedel
tidningen
Isopropylalkohol
Gummihandskar

Visa fler instruktioner
1

Applicera ett par droppar av vitt hushållsättika till var och en av de fläckar problemet vatten på vindrutan, och låt dem sitta i fem minuter.
2

Blötlägg ren, företrädesvis ny lädertrasa (även kallad en duk) i destillerat vatten och torka den ordentligt på vatten fläckar och ättika-dränkts områden. Du borde börja se en minskning i svårighetsgraden och antalet vatten fläckar på glaset på bara några minuter. Addera 3

Undersök vindrutan och återanvända snyggt ättika till eventuella kvarstående vatten fläckar och låt det sitta i några minuter. Torka av den med läder trasa och skölj läder trasa i destillerat vatten.
4

Spray en specialiserad vindrutan rengöringsmedel över glaset och arbeta in ytan försiktigt med antingen din sköljda läder trasa eller en separat, rena svampen. Hitta ett rengöringsmedel som förhindrar repor och ger en skyddande funktion för vindrutan. Den bästa renare skulle innehålla en blandning av rengörande och skyddande medel specifikt utformade för bil glas inklusive frostskyddsvätska, insekt remover och is remover och en som även förbättrar din klarsynthet och körsäkerhet, enligt Perma Clear Limited.
5

Tvätta vindrutan igen med destillerat vatten för att avlägsna överskott av lösningar och all smuts som återstår.
6

Wrinkle några tidningar och börja torka av glaset med det i en cirkelrörelse. Papperet absorberar överskott av vatten och rengöringsmedel och även fungerar som ett slipmedel, lyfta av de kvarvarande mineralfyndigheter.
7

Blanda 1 del isopropylalkohol med 2 delar destillerat vatten. Blötlägg din lädertrasa i den nya lösningen och lägg duken över vindrutan (om du kan, använd två dukar för att uppnå större täckning). Låt trasor i stället för upp till 10 minuter så den nya lösningen suger igenom på glaset. Om ett fläcken kvarstår, prova att badda den med ren isopropylalkohol.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123010.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.