Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur får unken lukt ur bilen

Om du står inför en smaklös luktsalt bil, är fukt troligen orsaken. Oavsett om din bil windows lämnades öppnats i ett regn storm, eller du spillt vatten på bilen klädsel eller matta, kommer fukten i kupén orsaka mögel till formen. Mögel kommer sedan lämna en unken lukt i bilen. Du kan ta bort unken lukt från bilen genom att ge insidan en bra rengöring. Du har förmodligen allt du behöver hemma för att deodorize en illaluktande bil interiör. Saker du behöver
Rags
Shop Vac (tillval) katalog Skurborste
Dammsugare
Bucket
Vatten
Diskmedel
Bakpulver
Liten skål
vit vinäger
Visa fler instruktioner
1

suga upp några synliga pölar av fukt. Om du har tillgång till en butik vac, använda den för att utvinna vatten från insidan av bilen. Om inte, använd trasor till ordentligt blot någon synlig fukt från bilen. Slå på bilen och ställa värmaren till hög. Låt bilen gå på tomgång ett par timmar att torka ut alla våta fläckar.
2

Scrub någon synlig mögel från bilens insida med en torr skurborste. Uppföljning genom dammsugning insidan för att ytterligare avlägsna lösa mögel.
3

Fyll en hink halvfull med varmt vatten. Tillsätt några sprutar av diskmedel till vattnet. Använd dina händer att tvåla upp tvål och vatten för att skapa såpvatten.
4

Scoop de såpvatten endast från hinken med en trasa. Skrubba några mögliga områden i bilstol eller matta med trasa och såpvatten. Gå över områden med en lätt fuktad trasa för att avlägsna tvålrester. Undvik att använda för mycket vatten vid rengöring eller du kommer att ställas inför ytterligare mögeltillväxt.
5

Strö en generös beläggning av bakpulver på bilen stoppning och tyg. Strö bakpulver hela bilen, inte bara mögliga områden.
6

Låt bakpulver sitta på insidan av bilen i minst 15 minuter. Använd en dammsugare för att plocka upp pulvret.
7

Fyll en liten skål med vit vinäger. Placera skålen på golvet i bilen. Låt det sitta över natten i bilen för att ytterligare absorbera lukt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122719.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.