Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tar bort Clear Coat Från Strålkastare

Strålkastare inte har en klarlack på dem från fabriken, men det är ibland tillämpas för att skydda strålkastarna. I de flesta fall blir den klara beläggningen småningom tråkig, gul eller flakey och orsakar mer problem än de ursprungliga smutsiga strålkastarna. Ta bort klarlack från strålkastarna för att återställa dem till deras ursprungliga tydlighet. När den har tagits bort, kan du använda en plast sealer att skydda strålkastarna mot UV-strålar och oxidation. Detta kan hålla dem mer tydliga än ett lager klarlack. Saker du behöver
800-grit sandpapper
1000-grit sandpapper
2000-grit sandpapper
Vatten
Maskeringstejp
bomull handdukar
plastlins renare och polera
Microfiber handdukar
Visa fler instruktioner
1

lägga flera remsor av maskeringstejp på de målade ytorna kring strålkastarna för att skydda lacken - dessa inkluderar kanterna längs huven, fendrar och främre stötfångarhöljet som är målade. Eventuella delar av krom bör också skyddas.
2

Sand strålkastarna med 800-slippapper för att ta bort den gamla klarlack. Håll sandpapper platt på ytan och sand hela strålkastaren jämnt. Håll sandpapper våta med vatten för att förhindra ackumulering från repor strålkastarna
3

Gå över strålkastarna återigen använder 1000-grit sandpapper och vatten, på samma sätt som när du använder 800. - slippapper. Detta jämnar ut repor gjorts av tidigare sandpapper och tar bort eventuellt kvarvarande klarlack.
4

Sand strålkastarna återigen använder 2000-grit sandpapper och vatten för att helt slät strålkastarna. Strålkastarna ska se tråkig och grumlig, men det bör inte vara mer klarlack på dem. Skölj strålkastarna och låt dem torka helt.
5

Ansök plastlins renare och polera till strålkastarna, med en ren handduk. Arbeta renare i små cirklar och omfatta hela strålkastaren. Upprepa detta steg för varje strålkastare flera gånger för bästa resultat. Strålkastaren ska se mer tydligt som varje skikt appliceras och arbetas in i ytan.
6

Använd en microfiber handduk för att tillämpa en slutlig beläggning av plast lins renare och polera till strålkastarna. Detta lyser strålkastaren yta så att det ser ut som nytt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123184.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.