Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tar bort rost från kläder

Rost kan bildas om du sätter din våta kläder på en metall hängare. Om du har hårt vatten i ditt hus, kan klor från blekmedel drar järnet ur vattnet och sätta in det på dina kläder. Ibland rostiga rören orsaka rostfläckar på kläder, och ibland kontakt med rost kan göra en fläck. Du kan ta bort rost från dina kläder med några enkla produkter som du har i ditt kök. Saker du behöver
Varmvatten
grädde Salt
av tandsten
citronsaft
vit vinäger
Rust remover
Visa fler instruktioner
1

Gör en pasta genom att blanda lika mängder grädde av tandsten och salt med varmt vatten. Gnid pastan i rost och låt stelna i 15 minuter. Tvätta med ditt vanliga tvättmedel. Om rost fläcken är mycket stort och plagget kan tvättas i varmt vatten, blanda 4 tsk. av renad vinsten i en kastrull med vatten. Placera plagget i stekpannan och låt vätskan koka upp. Skölj plagget omedelbart.
2

Blötlägg rost fläcken med citronsaft eller strö fläcken med salt och gnid in den med citronsaft. Placera dina kläder i solen i två timmar. Tvätta som vanligt.
3

Placera ömtåliga material med ljusa fläckar över en skål med kokande vatten och strö rost fläcken med citronsaft. Låt det sitta över kokande vatten i fem minuter och skölj sedan. Upprepa om nödvändigt.
4

Gör en pasta av vit vinäger och salt. Badda pastan i rost fläcken. Låt det stå ca 30 minuter och skölj med varmt vatten.
5

Prova en kommersiell rostborttagare såsom Whink eller järn-out som innehåller fluorvätesyra eller oxalsyra. Följ instruktionerna noga och använd rostborttagare i ett väl ventilerat utrymme. Skölj rostborttagare genast utan att låta det sitta för länge på kläderna kan förstöra det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122199.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.