Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rengöra en Molnigt Strålkastarglas

Om du tar stolthet i skick din bil, då du vill ha varenda plats att se bra ut. En plats som kan vara en utmaning för vissa fordonsägare att hålla rent är Strålkastarglas. Denna del av ditt fordon har en tendens att bli grumlig eftersom det är faktiskt gjord av en aerodynamisk plastmaterial som är porös och expanderar när det blir varmt. Detta tillåter skräp att bygga upp, vilket orsakar en grumligt utseende. Med lite kunskap och ansträngning, kan du rengöra din grumlig Strålkastarglas. Saker du behöver
Mild tvål
Vatten
Bucket
Rags
600-grit sandpapper
1000-grit sandpapper
2,000 sandpapper
Slipmedel gnugga förening
bilvax
Visa fler instruktioner
1

Torka bort all smuts från din Strålkastarglas med en mild tvål, vatten och en ren trasa.
2 < p> Täck upp området i bilen omger Strålkastarglas med maskeringstejp. Detta kommer att skydda din lack från att bli repad eller skadad.
3

Fyll en hink med rent vatten, och njuta en bit 600-slippapper. Kontrollera att strålkastare linsen också är mättad.
4

Sand strålkastare linsen med det blötlagda sandpapper i ungefär 10 minuter. Använd en back-och-tillbaka rörelse för bästa resultat.
5

ta bort överblivna rester med trasan efter att du har slipat i ca 10 minuter. Upprepa slipprocess med 1.000-slippapper. Se till sandpapper och linsen stanna våt och sand för en full 10 minuter.
6

bort återstoden igen, och upprepa processen med 2.000-slippapper. Denna sandpapper kommer så småningom återställa din strålkastare objektivet och rengör bort grumligt utseende. Fortsätt att slipa tills din Strålkastarglas ser ut som ny. Det kan ta ca 20 minuter.
7

Torka din Strålkastarglas, och ta bort repor kvar med en slipande Rubbing.
8

Peel bort tejpen i din bil, och tillämpa ett lager vax till din Strålkastarglas. Detta hjälper till att skydda linsen från skador och bli grumlig i framtiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122816.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.