Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tar bort bromsdamm från lättmetallfälgar

Om du har en fin uppsättning lättmetallfälgar, vill du förmodligen att göra allt du kan för att hålla dem fina. Det bästa sättet att göra detta är genom att rengöra dem när du tvättar din bil. Om det blir kallt i ditt område under vintern, är det oftast inte praktiskt att tvätta bilen regelbundet, men under resten av året, rengöra hjulen med en speciell hjulrenöring och borste. Om du byter ut vinter och sommar hjul och däck, ta detta tillfälle att rengöra varje uppsättning hjul grundligt som du tar bort det från bilen. Saker du behöver
Wheel Cleaner Review Wheel borste
Auto svamp
Bucket
Bil tvål
Slang med justerbar spruta
Momentnyckel med diverse uttag
Bruksanvisning för bilen
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
grundrengöring
1

Spray hjulet på dina fälgar enligt tillverkarens ansökan instruktioner. Gör detta innan du tvättar din bil. Låt hjulet renare sitta på dina hjul när du tvättar din bil, så det har en chans att arbeta igenom bromsdamm uppbyggd.
2

Mist hjulet renare på första hjulet lätt med en justerbar spruta kvarstad på din slang. Gör detta bara tills ett lätt skum former. Skölj inte hjulet renare bort. Gör inte mist alla hjul på en gång. Mist endast när du arbetar på varje hjul.
3

Använd ett hjul borste med måttligt hård nylon borst arbeta hjulet renare i ett tjockt lödder på din första hjulet.

4

Borsta bort bromsdamm och smuts från varje skreva du kan se och nå med din pensel. Detta kan ta lite tid, särskilt om dina fälgar har mer intrikata mönster.
5

Skölj borsten med din slang regelbundet om hjulen är riktigt smutsiga. Skölj inte hjulen tills du är säker på att du har lyckats rubbas all smuts.
6

Spray hjulet ren med ett mer kraftfullt inställningen på din justerbara spruta fäste för din slang. Om du ser extra grime som du missat, tillämpa lite mer hjulrenöring och skrubba bort det.
7

Upprepa denna process för de återstående tre aluminiumfälgar på bilen.

Hjul Swap In-Depth Cleaning
8

Jack upp bilen och montera den säkert på pallbockar. Ta bort varje hjul, en i taget, med hjälp av momentnyckel och uttag. Din instruktionsbok kan ha information om vad storlek uttag du behöver. Om den inte gör det, använder trial and error för att hitta rätt storlek.
9

Fyll en hink med vatten och bil tvål så att det är diskmedel. Tvätta bort så mycket bromsdamm och smuts från insidan av varje hjul som du kan med denna tvålvatten och en automatisk svamp.
10

Ansök hjulrenöring till riktigt envisa fläckar och skrubba med ett hjul borste. Skölj och torka varje hjul innan den ställs undan för säsongen. Upprepa för alla fyra hjulen när du byter ut dem på din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122625.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.