Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tar bort etiketterna från Tonade bilrutor

Ta bort dekaler från någon glasytan kräver omsorg. Tonade rutor kan vara ett problem, beroende på vilken process som används för att skapa nyans. Om ett bilfönster har fabriksmonterad nyans, är det inte annorlunda än vanligt glas när det gäller att ta bort dekaler eftersom färgtonen finns inuti glaset. Aftermarket färgtoner, å andra sidan, bildas av en film anbringas på glasytan och kan skadas. Det finns några saker du kan göra, men det finns ingen garanti att du kommer att få dekalen bort utan skador på nyans. Saker du behöver
diskmedel
svamp eller bomullstyg
proffskvalitet Fönsterskrapa
Fönster avfettningsmedel
Pappershanddukar
Plastskrapa
Window-säker lim lösningsmedel
Fönsterputs
Visa fler instruktioner
1

avgöra om nyansen är fabriksmonterad eller eftermarknad. Rulla ner ett fönster och titta på fönstrets kant. Eftermarknad färgtoner stoppa normalt en fjärdedel tum eller så kort av kanten av glaset. Om du fortfarande är osäker, stanna till en återförsäljare och be någon att kolla åt dig. Om nyansen är eftermarknaden, hoppa till steg 5.
2

Blötlägg dekal med tvålvatten med ett milt svamp eller bomullstyg om nyansen är fabriksmonterad. Detta fungerar bäst med pappersbaserade dekaler men är fortfarande bra med plast-typ.
3

Använd en professionell skrapa klass glas för att lyfta ett hörn av dekalen. Peel så mycket av för hand när du kan för att minimera skrapning. Använd skrapan för att ta bort eventuella bitar du kan inte lossna.
4

Använd ett glas-safe avfettningsmedel för att ta bort eventuella limrester. När avfettningsmedel har satt för fem till tio minuter, använder hushållspapper eller en trasa för att torka bort resten.
5

Använd en plast skrapa bort så mycket av dekalen som möjligt från eftermarknaden-tonat glas. En isskrapa av plast eller skålen skrapa fungerar bra. Det hjälper att suga dekalen med tvålvatten först, speciellt om det är pappersbaserade. Använd inte en metall skrapa eller rakblad som du gör på en vanlig fönster. Detta skadar nyans filmen.
6

Applicera ett fönster-säker lim lösningsmedel såsom Goo Gone eller spraya området med WD-40 och tillåta att ställa ett par minuter. Du bör kunna torka eventuella återstående bitar av dekalen och limrester av. Avsluta genom att tvätta området noggrant med fönsterputs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122599.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.