Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rengöra en Show Car

Skillnaderna mellan en vanlig bil rengöring och rengöring av en show bil avslöjas i de fina detaljerna. Medan några av de mer grundläggande principerna för biltvätt och bilrekonditionering satte standarden för städning av ett fordon, måste en show bil överstiger dessa standarder flera gånger. Medan tid och arbete är de mest krävande faktorer i detalj en show bil, stegen för att rengöra det ordentligt är mycket enkelt. Saker du behöver
Water
Carwash lösning
Fönsterputs
Läder balsam Damma dukar
Vakuum
Steam Cleaner Review Hård yta renare glans
Tire
avfettning
Wax och Buffer
Visa fler instruktioner
Rengöra utsidan
1

Skölj utsidan av bilen noggrant. Fukta alla ytor och skölj bort smuts, bland annat i hjulhusen och navkapslar.
2

Torka utsidan av bilen ner med en trasa eller svamp mättad med biltvätt lösning. Arbete i ett rutmönster från framsidan till baksidan, och uppifrån och ned, för att gnugga väl se till att du får all smuts från bilen. Ägna särskild uppmärksamhet åt skrymslen runt hjulhusen, trimma, runt stötfångare och fönster. Genom att arbeta uppifrån och ner, du låter smutsigt vatten arbeta sig tillbaka, och du undviker gränsöverskridande förorena bilen medan du arbetar. Spara de smutsigaste delar av bilen till sist, för att undvika att sprida smuts om det mättar din svamp.
3

Skölj bilen igen, är mycket noggrann. Börja på toppen av bilen och arbeta dig till botten. Se till att du skölja bort alla bubblor.
4

Börja rengöra hjulen. Skölj dem väl, och använd din biltvätt lösning för att få ut varje bit av smuts. Om det behövs, använd små borstar för att komma in i varje skrymsle.
5

Skölj hjulen igen, och skölja bort eventuella delar av bilen som kan ha fått bubblor eller smuts på dem.

Rengör motorns
6

Prep motorn för rengöring. Ta bort luftfiltret och täcka doppstickor med plastbaggies och gummiband. Varje område som kan skadas av vatten bör säkras eller tas bort om det är möjligt.
7

Spread avfettningsmedel över alla områden i motorn. Om det behövs, använd en trasa eller borste för att komma in i de minsta områdena. Återigen, detaljerna materia. Vänta flera minuter för att låta degreaser arbete.
8

Medan avfettningsmedel fungerar, tar sig tid att rengöra läppen på huven och de områden som omger motorn. Använd biltvätt lösning på dessa områden.
9

Skölj motorn och andra områden som du har rengjorts med en svag ström av vatten. Inte spränga inte vatten på dessa områden, eftersom du kan skada motorn.
10

Applicera ett andra skikt av avfettningsmedel om det behövs, och upprepa sköljningen processen. Torka bort fläckar med dukar. Addera Rengöra insidan
11

Dammsug fordonets inre. Detta inkluderar mattor, klädsel och även i ventilerna.
12

Ångtvätta alla trasa områden, inklusive taket. Var ytterst noggrann och se till varje område är täckt. Medan trasa områdena torra, ta ditt fönster rengöringsvätska och torka fönstren rena på båda sidor
13

.
14

När interiören är torr, torka ned alla hårda ytor med läder balsam eller annan yta renare. Få in i varje hörn och vrå, och se till att bilen är ren från damm och skräp.
15

ger interiören en gång över, att se alla de små områden har rengjorts.


Lägga den polska
16

Wax utsidan av bilen. Använd en buffert eller trasa, och vaxa de målade delarna av bilen. Var noggrann för att undvika märken eller streck.
17

Shine krom på bilen. Detta inkluderar navkapslar, kofångare och andra. Du kan använda ett antal produkter för detta, eller bara använda en damning trasa och gnugga kraftigt. Du vill att Chrome ska lysa.
18

Använd ett balsam eller damning tyg på instrumentbrädan för att rengöra och glänsa det så gott du kan.
19

Täck bilen eller se till att bilen är i ett garage eller andra områden där det inte kommer att utsättas för smuts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122169.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.