Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Om tvättar bilen

Automatiska biltvättar är bekvämt, men kostnaderna lägga upp snabbt. Grova borstar och hårda sprayer kan också repa lacken eller skada trim och tillbehör. De flesta bensinstation biltvättar torkar inte bilen på ett effektivt sätt, vilket leder till ränder. Köra iväg i en våt bil lockar även färsk smuts, gips den till bilens färg och rendering som biltvätt värdelös. Tvättar bilen själv kan du använda de bästa produkter och tekniker för att skydda lacken och lämnar dig med en skinande bil. Funktion

Använd bil tvål, vatten och bil-säkra svampar, dukar, penslar eller tyg vantar att tvätta skräp från bilen. Tvätta bilen en gång i veckan för att skydda klarlack och trim från repor och etsning.
Tidsplan

En grundläggande biltvätt, inklusive försköljning, tvätta, skölj och torka bör ta en halv till en timme, beroende på hur smutsiga bilen är. Rengöring av glas, trim, krom, speglar, navkapslar och däck alla tillägg tiden.

Biltvätt görs bäst på morgonen eller sent på eftermiddagen, när solen inte är direkt overhead.


Geografi

Bilar i varmare klimat kan tvättas som helst, men kan behöva skyddande vax och polermedel oftare för att förhindra oxidation av hög luftfuktighet. De i områden med hårda vintrar bör tvätta ofta för att förebygga skador vägsalt och erosion av färgen, trim och hjulhusen. Undvik att tvätta bilen vid temperaturer under 32 grader Fahrenheit, men eftersom tvättvattnet kan frysa dörrar stängda och sylt låsen.
Fördelar

Tvätta bilen regelbundet kommer att ta bort smuts och föroreningar som kan leda till repor, korrosion, rost, virvlar runt i klarlack och Avtrubbning av bilens lack. Detta kommer att förlänga livslängden på bilen, spara pengar på kosmetiska reparationer och förbättra bilens andrahandsvärde.
Överväganden

Köp rengöringsmedel gjorda speciellt för bilar. Rengöringsmedel som diskmedel verka harmlösa, men kan faktiskt skada din färg och trim. Läs etiketterna noggrannt när du väljer produkter. Det finns särskilda rengöringsmedel för lack, metall, krom, gummi, glas och plast. Följ alla tillverkarens anvisningar.

Mjuka trasor som frotté eller microfiber fungerar bäst som de är mindre benägna att repa. Detailing borstar kan användas på ojämna ytor, men kan repa släta trim eller färg. Mjuka borstar finns tillgängliga för lägre-karossdelar och sprickor, men bör användas med försiktighet. Addera Expert Insight

Skölj bilen först med en lätt spray från slangen att tvätta bort lös smuts. En stark sprayburk tvinga smuts i färgen och skrapa eller etsa ytan. Arbete i sektioner, sköljning efter några paneler så att tvålen inte har tid att torka på ytan och matt finish.

Alltid arbeta uppifrån och ner. Bilar samlar mest smuts och skräp längs bottenpanelerna och runt hjulhusen. Spara dessa områden till sist för att undvika att bädda in alla att smuts i dina trasor eller borstar och skrapa lacken. Torka bilen helt med en mjuk trasa, sämskskinn eller färg-säker gummiskrapa. Hus handdukar kan ha ojämna kanter och polyesterfibrer som kan repa din färg.

Att bäst skydda miljön, tvätta bilen på en allmän biltvätt. All smuts, olja och föroreningar som tvättas bort din bil gå in kontrolleras avlopp där vattnet återvinns eller bearbetas. Vatten som rinner ner din uppfart i storm avlopp kan gå direkt in i vattendrag eller grundvatten. När du är hemma, MSN antyder, tvätta bilen på gräs eller grus så att avrinningen kommer att filtreras något innan vattenförsörjningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122205.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.