Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur Ren Molnigt Strålkastare

Precis som glasögon och solglasögon behöver regelbunden rengöring, så gör bilens strålkastare. Rengöring grumlig strålkastare är en uppgift som möter alla bilister och är viktigt för säkerheten. Biltillverkare monterade gång sina bilar med glas strålkastare, eftersom det inte fanns något hållbart alternativ på den tiden. Glas strålkastare, dock visade sig opraktiskt på grund av sin vikt och sina begränsningar i storlek och form. Idag, den mest praktiska och kostnadseffektiva alternativ är plast och polykarbonater. Strålkastare använder sådana material är mycket lättare och mer aerodynamiska, och kan formas i flera former och storlekar. Naturligtvis är en nackdel att plast och polykarbonater expandera med värme, är porös till sin natur. Expansion av porerna på grund av exponering för solljus och värme som avges av strålkastare lökar lockar väg skräp och damm som, över tid, orsakar en gulaktig, oxiderad film under strålkastarna, vilket gör dem klart och ineffektiva. Men allt är inte förlorat. Dina strålkastare kan rengöras. Saker du behöver
Sandpapper (600, 1000, 2000-grit) katalog Abrasive Rubbing (eller elektrisk buffert) katalog Maskeringstejp
Wax
Hink med tvålvatten
putsdukar (två) katalog Handskar
Visa fler instruktioner
1

köp din städning material. Du hittar sandpapper, Lämpliga nötande gnugga föreningar och vax på någon hårdvara eller bilprodukter butik.
2

Öppna huven, sedan antingen skruva strålkastarna från insidan att släppa dem för rengöring, eller grundligt rengöra strålkastarglasen och omgivande områden på insidan, för att ta bort allt skräp och dammpartiklar. Addera 3

Använd maskeringstejp för att maskera pannlampan. Detta kommer att undvika repor på den omgivande metall och målade ytor runt strålkastarna, särskilt under slipningen processen.
4

Förbered en hink såpvatten. Ta en bit av 600-grit sandpapper och blöta det helt. Fukta hela ansiktet av strålkastare linsen och börja slipning, med användning av en sida-till-sida (horisontellt) rörelse. Fortsätt i ca 10 minuter, och se till att sandpapper är våt hela tiden.
5

Torka bort eventuella rester från Strålkastarglas efter slipning.
6

Blötlägg en bit 1.000-grit sandpapper och upprepar processen som beskrivs i steg fyra. Fortsätt att slipa tills du märker att strålkastare linsen verkar mindre grumlig, och något ljusare och klarare.
7

Torka bort eventuella rester från Strålkastarglas efter slipning.
8

Ta en bit av 2000-grit sandpapper och blöta det ordentligt. Återigen, upprepa processen. Den enda skillnaden är att detta steg kräver lite tålamod, eftersom du måste slipa Strålkastarglas i minst 20 minuter. Fortsätt att slipa tills du märker att strålkastare linsen är klar och visas så nära ny som möjligt.
9

Torka Strålkastarglas med en torr trasa. Även linsen kan synas så gott som ny efter torka, kommer det fortfarande många kosmetiska, hårfina repor.
10

Använd en elektrisk buffert eller en slipande förening för att ta bort alla repor. Låt lite tid att torka och sedan torka av strålkastare linsen grundligt.
11

Lossa maskeringstejp och tillämpa ett lager vax över strålkastarens lins. Dina strålkastare ska se så gott som ny.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122270.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.