Hur våt sand Plast

Slipa plast, särskilt plast bil kroppsdelar, är nödvändigt om du behöver för att få en helt slät yta. Det primära sak att komma ihåg när våtslipning plasten är att använda en lätt beröring. Låt papperet göra jobbet. Aldrig sand i bara en riktning, eftersom detta kommer att resultera i repor som är svåra att täcka senare. Istället, sand i en cirkulär rörelse, med cirklar i olika storlekar så det finns ingen märkbar mönster till din slipning. Använd en rund pad skum slipning som accepterar självhäftande sandpapper. En trevlig skum pad kan du sand både plana ytor - samt ytor med en kurva för dem. Börja med en 200-slippapper och framsteg till en 800-slippapper för en helt slät yta varje gång. Saker du behöver
Avfettaren
cirkulär skum slipplatta
200-grit sandpapper
400-grit sandpapper
800 = slippapper
hink vatten eller sprayflaska
Soft mikrofiberduk
Visa fler instruktioner
1

tvätta plast som du ska slipa. Använd ett avfettningsmedel om det är nödvändigt att ta bort all smuts, sot och fett. Ju renare din yta, desto bättre.
2

Fyll en hink med vatten. Alternativt, fylla en sprayflaska med vatten.
3

Skär en bit av 200-grit vått /torrt självhäftande sandpapper för att passa en rund pad skum slipning. Fäst papperet till dynan. Doppa pad i din hink vatten, eller spraya både papper och plast ytan du slipar med sprayflaska.
4

Sand väldigt lätt med cirkulära rörelser. Variera storleken på dina cirklar så att du inte går över samma bana om och om igen med dina papper. Din slipning bör vara så slumpmässigt som du kan göra det. Ofta, re-vått papper och plast ytan. Rengör plast uppbyggnad från papperet ibland.
5

Växla till 400-slippapper när du har lätt slipat hela ytan med 200-slippapper. Återigen, hålla papper och plast ytan våt, använd en mycket lätt beröring och sand i slumpmässiga cirkulära mönster.
6

Torka hela ytan med en fuktig trasa för att avlägsna damm eller slipning skräp. Inspektera ytan noggrant för fläckar som inte är helt putsad. Gnid fingrarna över ytan, känslan för eventuella ojämnheter. Hela ytan ska kännas så smidigt som glas.
7

Placera en bit av 800-slippapper på din skum slipplatta, doppa i vatten och gör en sista passet över din plast. Använd nästan inget tryck. Håll papperet och plasten ytan våt. Sand i slumpmässiga kretsar som ständigt överlappar varandra så det finns ingen märkbar mönster till din slipning. Tvätta och klappa torrt. Din plast nu slipas så smidigt som glas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120972.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.