Hur man målar Glasfiber Stötfångare

Glasfiber är slitstarkt material som används för många tillämpningar, en av de vanligaste av dessa är glasfiber stötfångare. Över tiden, dock kan färgen på stötfångarna blekna, som kräver att de målas för att se sitt bästa. Även den enklaste lösningen är att ha en body shop måla stötfångare, kan det göras för mindre pengar med rätt material och kunskap. Saker du behöver
220 -, 400 -, 600 - och 1200-grit sandpapper
Spray primer
Sprayfärg On-line sprit Mineral
hög hastighet buffert
Rubbing
polermedel
Wax
Visa fler instruktioner
1

bort stötfångarna från bilen. Detta kommer att göra målningen enklare, eftersom du kommer att kunna flytta stötfångarna runt och det kommer inte vara så mycket tejpning av att göra. Om stötfångarna fortfarande monterade på bilen, använd maskeringstejp och tidningar att maskera omgivande områden så att de inte får översprayning på dem.
2

Rengör stötfångaren med ett milt avfettningsmedel eller rengöringsmedel och sedan torka stötfångaren.
3

Inspektera stötfångaren noga för pinnhål och /eller sprickor. Smärre sprickor kan fyllas i med Bondo. Små hål kan fyllas i med plats kitt. Stora sprickor måste repareras ordentligt med nya glasfiber.
4

Applicera Bondo och eller plats kitt till nödvändiga områden. Låt filler torka och sedan sand slät med 220-slippapper. Använd ett block med sandpapper på den för att se till att det inte finns några höga och låga punkter. Om det finns, fyll i låga punkter och slipa hög fläckar.
5

Sand hela stötfångaren med 220-slippapper.
6

Rengör stötfångaren ordentligt med lacknafta. Detta är ett viktigt steg. De glasfiber måste vara helt ren och fri från oljor för korrekt lackvidhäftning.
7

Spraya på ett tunt lager primer. Låt primern torka och sedan spraya på ett fullt skikt. Sand stötfångaren med 220-grit och sedan 400-grit våtslippapper när grundfärgen är torr. Applicera ytterligare en till tre lager, våtslipning mellan skikten.
8

Spraya på ett tunt lager av den färg som du har valt för ditt rikligt. Låt färgen torka och sedan använda en tyngre rock, sprutning smidigt fram och tillbaka om åtta till tio inches från ytan. Applicera flera lager, våtslipning i mellan med 220-grit och sedan 400-grit sandpapper.
9

Låt färgen torka ordentligt, vilket kan ta så länge som natten.
10

Våt sand färgen med 220-grit, 400-grit, 600-grit och sedan 1200-grit sandpapper.
11

Buff färgen med en hög hastighet buffert. Använd en gnugga förening, då ett polermedel och sedan slutligen ett vax för att avsluta poleringen. Var noga med att inte bränna igenom lacken.
12

tillbaka stötfångaren eller ta bort maskeringstejp och papper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121203.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.