Hur Detail bilmotorn

Detailing din motor är en del av en bra bil underhåll rutin. Smuts och fett uppbyggnad blandas med den värme som alstras av motorn kan orsaka en bils motorkomponenter att försämras vilket kan leda till kostsamma reparationer. Experter rekommenderar beskriver bilens motor varannan månad. Saker du behöver
Air kompressor
Trädgårdsslang
Motor avfettningsmedel
Pensel
Handduk
Visa fler instruktioner
1

Ta bort löst skräp. Detta kan göras manuellt eller med hjälp av en kompressor för att blås försiktigt bort av motorn. Täck någon dator eller elektroniska komponenter med plastpåsar
2

. De flesta datorer och elektroniska komponenter är i höljen som är vattenavvisande. Täcker dem bara ger dem mer skydd.
3

Blöt motorn med en vanlig trädgårdsslang. Vattentrycket bör vara lätt, inte trycksatt. Om vattnet är för högt, kan vatten tränga in i motorn och orsaka kostsamma reparationer.
4

Spray en motor avfettningsmedel på motorn. Låt motorn avfettningsmedel i blöt på motorn i enlighet med tillverkarens anvisningar. Var noga med att omedelbart torka bort motorn avfettningsmedel som kommer i kontakt med någon målade ytan.
5

Borsta några märkbart smutsiga områden med hjälp av en pensel. Använd mjuka svepande rörelser. Kraftig skrubbning kan orsaka skada.
6

Skölj motorn med hjälp av en vanlig trädgårdsslang. Vara noga med att helt skölja av motorn avfettningsmedel.
7

Torka motorn med en kompressor. Följ upp detta genom torkning eventuella kvarvarande våtutrymmen med en handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120883.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.