Vilka är fördelarna /nackdelarna med att använda syntetisk olja?

Ordet "syntetiska" ofta lämnar en dålig smak i folks munnar, speciellt när så många produkter marknadsförs som "naturliga". Vissa syntetiska produkter finns i vardagliga föremål som används på våra kroppar, i vår mat och i våra bilar. Olika typer av syntetisk olja och att de används för specifika produkter inom olika branscher. Parfym
Många billigare parfymer använder syntetiska doft oljor.

Syntetisk olja används i parfymer uppstår när doft olja används för att doften en parfym i stället för 100 procent eterisk olja utvinns ur en blomma, frukt eller växt. Fragrance olja är en blandning av syntetiska eller konstgjorda kemikalier (estrar) som efterliknar en doft, enligt Teachsoap.com. Dickenson högskolan anger en grupp kemikalier som kallas estrar används ofta för att efterlikna doften av blommor och frukter i parfymer.

Tidigare många konsumenter anmälde att ha allergiska reaktioner på eteriska oljor i parfymer. Fördelen med syntetisk doftolja är förmågan att härma aromen av en eterisk olja utan den allergiska reaktionen. Däremot kan syntetisk doft olja komma med sina egna biverkningar såsom huvudvärk och yrsel, om en person är allergisk mot de kemiska komponenterna i av oljan. Addera Automotive Parts
Synthetic Oljan anses vara ett bättre smörjmedel av EPA.

Syntetisk olja används inom bilindustrin för att smörja mekaniska komponenter såsom motordelar och transmissioner, enligt amerikanska Environmental Protection Agency (EPA). Den största fördelen EPA listar för användning av syntetisk olja är att det är en låg viskositet (tunn, eller mindre tjock) smörjmedel. Syntetiska smörjoljor kan glida mellan mekaniska delar med större lätthet, minimera friktionen när mekaniska delar gnugga eller slipa mot varandra under drift.

EPA anger också syntetiska smörjmedel såsom syntetisk motorolja kan eliminera utsläppen av växthusgaser med fem ton per år. Den största nackdelen med syntetiska smörjoljor är dess högre kostnad jämfört med konventionella mineraloljebaserade smörjmedel. Syntetiska smörjmedel kostar 50 procent mer än konventionella smörjmedel.
Hårvård
Styling produkter innehåller ofta syntetiska silikonolja.

Syntetisk olja såsom silikonolja finns i hårvårdsprodukter. Silikonolja är en bred beteckning som används på de olika typerna av silikon i tillvaron, såsom dimetikon och dimetanol. Silikonolja är en viktig ingrediens i många utjämning och anti-frizz hårvårdsprodukter. Fördelen med silikonolja är dess förmåga att belägga hårstrået och jämna ut håret nagelband att tämja eller eliminera hår frizz. För vissa kan detta vara en nackdel, eftersom silikonolja, som många oljor, drar till sig damm och smuts i håret, vilket orsakar ansamling över tiden. Detta skapar också behovet av att använda ett schampo för att avlägsna silikonoljan helt från håret. Silikonolja används på fint eller tunt hår kan tynga ner, vilket kan göra att se halta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121436.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.