Återställa en oxiderad Slutför Plast Bumper

Det fanns en tid när fordonet stötfångare gjordes av triple-pläterad krom. Om de rostade eller oxiderade, krävs det stålull och en hel del armstyrka för att avlägsna föroreningar. Plast och gummi har ersatt ren metall i dag, som ett sätt att spara vikt och ge mer effekt hållbarhet. Fortfarande, plast stötfångare sitta ute i det fria väderexponerats som sina gamla motsvarigheter, och även de kan bli oxideras, bleknat från UV-ljus och försämrades från starka kemikalier. Lyckligtvis kan vissa speciella produkter och tekniker underhåll återställa plaststötfångare till sin ursprungliga glans och kondition. Saker du behöver
Sandpapper (2000-grit) katalog Diskmaskiner tvål
Bucket
Sponge
Handdukar
maskeringspapper
Maskeringstejp (blå) katalog Scissors
Brukskniv
Plastic Cleaner Review Mikrofiberduk
plastfärg
Visa fler instruktioner
1

Placera fordonet i en carport eller uppfart där du brukar tvätta den. Stäng alla dörrar och rulla upp fönstren. Tvätta den främre stötfångaren med en svamp och en lösning av skålen tvätt tvål och vatten. Du måste ta bort ytskikt av grime, väg tjära, oxidation och smuts och lera. Skölj rikligt med rent vatten. Använd rena handdukar att torka ytan.
2

Användning 2000-grit sandpapper att slipa stötfångaren, med början vid ena änden av stötfångaren. Sand små sektioner med vattrat rörelser, vilket innebär 90-graders upp-och-ned och sida till sida stroke. Sand endast över stötfångaren området och inte grillen eller trim bitar. Använd kanten av sandpapper på sprickor och svåra att nå områden.
3

Applicera en generös portion av plast renare lösning på en mikrofiberduk. Börja i ena änden av stötfångaren och gnugga rengöringslösningen djupt in i plastytan. Gör en sektion i taget. När du rengör ett avsnitt, torka området med en ren handduk, sedan gå vidare till nästa. Rengör hela stötfångaren och sedan torka av stötfångaren ytan igen med en ren handduk.
4

Placera fordonet i ett dragfritt utrymme, till exempel på insidan av ett garage eller sluten port. Lämna garagedörren öppen för tillräcklig ventilation. Skär bitar av maskeringspapper att täcka de yttre sidorna, toppen och botten av stötfångaren och tejpa dem på plats med rörmokare blå maskeringstejp.
5

Överlappning ett stort ark med maskering papper över åtminstone hälften av huven området. Täck de främre sidostyckena med maskeringspapper. Skär några skarpa vinklar i maskeringspapper med en mattkniv. Placera extra handdukar över däcken om du vill skydda dem från över sprej.
6

Ta av locket på en burk rost-resistenta plast färg. Skaka burken kraftigt. Spraya en kort skur på en skrot bit kartong eller en handduk för att rensa munstycket och få upp färgen. Börja i ena änden av stötfångaren, med burken 20 inches bort från ytan, och spraya korta sektioner fram och tillbaka. Flytta till en annan sektion och göra samma sak, att tillämpa ett första jämnt lager över stötfångaren ytan. Skaka och spraya testa en ny kan om du kör ut.
7

Applicera ett andra skikt av plast färg på stötfångaren ytan, med längre slag men behålla samma avstånd från munstycket till stötfångaren. Låt färgen lösningen torka naturligt under cirka 20 till 30 minuter. Ta bort all maskering papper och tejp från fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121853.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.