Hur återställa Strålkastare

Strålkastarna på en bil är konstruerade för att klara de uppgifter mycket väl. Med tiden polykarbonatlins på framsidan av strålkastaren kan bli urkärnade, gulnade, repad eller sprucken. När detta händer blir de mindre användbara, inte lysande som direkt eller ljust som de ska. Även om detta är obekvämt det kan också utgöra en risk vid mörkerkörning eller i låg-synlighet omständigheter som dimma. Tack och lov är detta ett enkelt problem att åtgärda och inte kostar nästan lika mycket som att byta strålkastarna, vilka lätt kan nå $ 500 till $ 1000. Saker du behöver
Polykarbonat polermedel
Flanell eller trasor frotté
Roll blå lätthäftande maskeringstejp
vattenslang eller någon annan vattenkälla
1000-grit vått /torrt sandpapper (2 ark) katalog 1500-grit vått /torrt sandpapper (2 ark) katalog 2000-grit vått /torrt sandpapper (2 ark) katalog 2500-grit vått /torrt sandpapper (2 ark) katalog 3000-grit våt /torrt sandpapper (2 ark)
Visa fler instruktioner
1

Tvätta ljus och alla runt området av bilen för att avlägsna smuts och grus från ytan, vaxa sedan området samt för att stöta bort eventuellt överskott förening och hålla den från att skada lacken.
2

Torka med en trasa, sedan maskera runt ljuset med maskeringstejp. Placera bandet så att det döljer färgen och plasten runt ljuset helt. Se till att grundligt täcka eventuella krom eller metall eftersom polermedel är surt och kan äta genom målgång.
3

Applicera lite polermedel till linsen och gnid in med en trasa. Som föreningen torkar upp och fastnar på trasan det drar diset rätt ut. Det tar en bra 10 minuter polering och lite armbåge fett, så försök inte att stressa den.
4

Inspektera linsen. Sök efter sprickor, gropar och repor. Om något är fel, fortsätt till nästa steg.
5

Rengör överblivna polish från linsen och omgivningen.
6

Blötlägg din sandpapper i vatten i ca 5 minuter.
7

försiktigt sand strålkastaren, med början i 1000-grit sandpapper, i specifika och stadig horisontella linjer. Fortsätt att slipa hela ytan tills den har en jämn konsistens, och repor, gropar och sprickor är inte längre synliga. Se till att hålla området våt under slipning, och det är bäst att skölja bort eventuella överskott sandpartiklar från tidningen medan slipning med slangen.
8

Skölj området väl och upprepa processen med varje kornstorlek sandpapper, nogsamt undvika det omgivande området, och sandning vinkelrätt mot riktningen av de slag som används slipning med sista grit papper. (Vertikal, horisontell, vertikal, horisontal, etc.)
9

Rengör området igen och applicera polermedel på strålkastaren.
10

Polera området som beskrivs i steg 3.
11

Inspektera lins för ytterligare skador. Om några repor är kvar synlig sedan upprepa slipningen processen kan ta bort dem. Det bör inte finnas några repor, gropar, sprickor eller dis kvar i strålkastarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121288.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.