Hur man reparerar Plastic Dashboard Repor

Plast instrumentpaneler är lätta att producera och ofta lika lätt att repa. Eftersom en resa till auto body shop är ganska dyrt i jämförelse med priset på en instrumentpanel reparationssats, är det mycket mer ekonomiskt att göra jobbet hemma. Den hårda, formgjuten plast som används för att göra fordonet instrumentpaneler upphettas för att uppnå sin form, så att tillämpningen av mer värme är ibland allt som behövs för att reparera en. Varje instrumentbrädan reparationskit som du köper kommer att ha sin egen uppsättning instruktioner, så för bästa resultat är det bäst att följa dessa instruktioner. Saker du behöver
Cleaning lösning
luddfri trasa torktumlare
Hår eller värmepistol
Utility kniv
Sandpapper
Maskeringstejp
Dashboard reparationssats

Visa fler instruktioner
Reparera mindre repor
1

rengöra området där skadan har inträffat. Tvålvatten kommer att göra jobbet, men du kommer att se bättre resultat om du använder en plast rengöringsmedel. Torka av området ner med en luddfri trasa för att torka området och ta bort eventuella partiklar som fortfarande kan klamrar sig fast repor.
2

Värm det skadade området med en hårtork eller värmepistol. Håll ett vakande öga på plasten som det värms för om det börjar smälta att du har skapat en mycket allvarligare kosmetiskt problem. Värm upp bara en liten del i taget för att undvika ytterligare skador på instrumentpanelen.
3

Gnid ut repor med fingertopparna. Plasten bör vara smidig nog att tillåta dig att jämna ut repor. Fortsätt att värma och gnugga tills du har tagit bort hela scratch. Addera Reparera Större Repor
4

Rengör repad yta enligt anvisningarna i föregående avsnitt. Kanterna av repor bör städas upp liksom. Ta bort de ojämna kanterna på grunden med hjälp av en mattkniv eller sandpapper. Omge det skadade området med maskeringstejp så att du begränsar dina reparationer till det skadade området och inte skadar några avlägsna delar av instrumentbrädan.
5

Förbered epoxi eller annat fyllnadsmaterial enligt satsens instruktioner. Applicera fyllmedlet på det skadade området med satsens applikationsverktyg (ofta en spatel). Torka bort överflödigt spackel omedelbart så att den inte följer den oskadade plasten. Låt spacklet härda.
6

Slipa ytan av den reparerade scratch med ett fint sandpapper tills kanterna är helt slät. Måla över reparerade scratch med en matchande instrumentbrädan färg för att dölja reparationsarbeten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121808.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.