Det bästa sättet att vaxa en bil

Vaxning din bil är en av de bästa sakerna du kan göra för att skydda lacken och finish. Men visste du att det finns vissa dagar som du inte bör vaxa bilen? Ta några försiktighetsåtgärder och åtgärder innan du ansöker vax till din bil kan hjälpa till att förlänga livslängden på vax och gör bilens yta glans. Innan vaxning

Det första steget till vaxning en bil är faktiskt tvätt. Tvätta, skölj och torka bilen för att rengöra ytan på all smuts och skräp. Parkera bilen i skuggan eller i direkt solljus. Den bästa tiden att vaxa en bil är när temperaturen är mellan 65 och 75 grader Fahrenheit. Om temperaturen är för varm vaxet inte torkar ordentligt. Om temperaturen är för cool vaxet blir för svårt att tillämpa och sprida jämnt.

Efter torkning av bilen, använd en lera bar och smörjmedel på ytan för att ta bort alla små partiklar eller inbäddad metall eller andra föroreningar. Du kommer inte att kunna känna dessa saker i ytan, men om de lämnas på bilen som de kan så småningom orsaka rostskador. Arbete i små områden, sprutning smörjmedlet och gnidning fram och tillbaka med leran bar. Torka av området med en mikrofiberduk och sedan flytta till en annan avdelning. Upprepa detta tills hela bilen har gnuggas med leran bar.

Applicera en lätt slipande bilvax med en dubbelverkande oscillerande polermaskin. Arbeta polermaskin och tillbaka och i små cirkelrörelser tills lacket har tillämpats och fungerat in i bilen helt. Bilen ska vara rent och väldigt blankt på den här punkten. Addera applicera vax

Använd en ren, fuktig svamp för att applicera ett tunt lager av ren carnuba vax. Ren carnuba vax är det bästa möjliga vax för att sätta på din bil. Använd ett tunt lager, eller ens två tunna lager, snarare än en tjock päls. En tjock päls kommer inte att torka ordentligt och kommer att bygga upp på ytan.

Applicera vaxet för hand, arbeta i små sektioner i taget. Applicera vaxet och arbeta dig ner på sidan av bilen. Bara låt vaxet stå i fem minuter eller mindre och sedan torka bort det med en ren, torr bomullstrasa. Du kanske inte får hela bilen göras på en gång. Arbetet med en sida i taget, applicera vaxet och sedan torka bort det innan du flyttar till en annan sida. När bilen är helt vaxat du inte ska behöva vaxa den igen för ytterligare några månader.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121067.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.