Hur ta hand om Automotive Clear Coat Paint

med ett nytt paint jobb är som att börja om med din bil. Det är fräscht och nytt, redo för dig att se till att det aldrig blir kantstötta, repad eller skadad. Vård av klarlack på den färg jobb är ganska lätt att göra, men det kräver regelbundet underhåll och skötsel. Om du håller dig med det, kan din klarlack vara repfria under åren. Saker du behöver
Microfiber tvätta mitt
Bil tvål
Bucket
Microfiber handdukar
Slang och vatten källkodspaketet Chamois
Detailing bespruta
Detailing lera
Soft -skum appliceringskudden
Bil lackrengöringsmedel /polish
Billack wax
Visa fler instruktioner
Veckounderhåll
1

Parkera bilen på en skuggig plats. Skölj bilen med slang och vatten källa. Använd högtryckstvätt för detta steg, att försöka spränga bort all smuts och sot.
2

Fyll hinken med vatten och en mössa full med bil tvål. Placera microfiber tvätta mitt på handen och doppa den i skummande vatten. Tvätta bilen i cirkulära rörelser, applicera tvålen till mikrofiber mitt och arbeta från toppen av bilen till botten. Detta kommer att hindra dig från att överföra smuts och fett från botten av bilen till toppen. Skölj bilen ofta med vatten med lågt tryck från slangen, så att tvålen inte torkar.
3

Spola hela bilen med vatten med lågt tryck och torka med sämskskinn. Se till att inget vatten fläckar får bildas på fordonet genom att hålla färgen våta och torkar snabbt. Skärmen kommer också hjälpa till med det här steget.
Quarterly underhåll
4

Tvätta bilen som du gör på din vecka underhåll.
5

Applicera detailing spray på den yta av fordonet. Gnid detaljer leran på klarlack på fordonet, över detaljer sprayen. Den detailing sprayen smörjer lera och tillåter den att röra sig smidigt över färgen. Leran kommer att plocka upp de flesta föroreningar från färgen, och plocka upp en hel del av föroreningarna.
6

Spraya detaljer spray på varje panel, torka upp det med en microfiber handduk i en cirkelrörelse. Gör detta på alla målade ytor på fordonet.
7

Applicera renare /polermaskin vax till mjukt skum appliceringskudden, och arbeta dynan i en cirkelrörelse på målade ytor på fordonet. Arbete renare /polish på en panel i taget, går från en sida av panelen till en annan. När du har nått slutet av panelen och renare /polish har torkat, arbeta polera bort på panelen med hjälp av microfiber handduk i en cirkelrörelse. Vänd microfiber handduk ofta så att du alltid arbetar med en ny yta. Gör detta på alla målade ytor på fordonet.
8

Applicera vaxet billack till ett mjukt skum ansökan pad, och arbeta i en cirkelrörelse på målade ytor på fordonet, vistas på en panel vid en tidpunkt som du gjorde i steg 2. När du har nått slutet av panelen och vaxet har torkat, arbeta polera bort på panelen med hjälp av microfiber handduk i en cirkelrörelse. Vänd microfiber handduk ofta så att du alltid arbetar med en ny yta. Gör detta på alla målade ytor på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121237.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.