Hur Mobile Detail en bil

I dagens hektiska värld många människor inte har tid att tvätta sin egen bil. Faktor i att vissa stadsdelar har vatten restriktioner, och det gör det nästan omöjligt att rengöra dina fordon. Ta bilen till en biltvätt innebär sitta och vänta på det till slut. En tidsbesparande alternativ är att ringa en mobil detailer att komma till dig och detalj din bil till ditt hem eller kontor. Professional Mobile detalj operatörerna ta med sig eget vatten, lämna sin egen makt och bör ha kommersiell kvalitet utrustning och bil rengöringskemikalier. Saker du behöver
van eller trailer för utrustning
3 skopor till långskaftad biltvätt borsta
Trappstege
Svampar
högtryckstvätt
50-fot högtryckstvätt slang
högtryckstvätt pistol med olika tips
Generator Review 50-fots förlängningssladd
Vatten tank fylld med vatten
Orbital buffert
Biltvätt rengöringsmedel
Avfettaren
Wax
Glasrengöringsmedel
Microfiber dukar
Chamois
Tire dressing
pensel, trasa eller spray flaska
Vacuum
påsar skräp
Smörgåspåsar
tandborste eller litet verktyg borste
bilinredning schampo
Visa fler instruktioner
Exterior
1

Stage din tvätt område. Park släpet eller van nära fordonet du kommer att tvätta, sedan packa upp hinkar, långskaftad borste, svampar, gems och biltvätt tvål. Avlindning tillräckligt slang högtryckstvätt för att lätt nå runt hela längden av bilen.
2

Lägg tvål till en hink och starta högtryckstvätten, som är ansluten till vattentanken. Fyll alla tre hinkar med vatten. Den första hinken med tvålen är din tvätt hink. Den andra hinken är där du kommer att skölja penseln och svampar. Sätt ditt sämskskinn i tredje hink med rent vatten.
3

Spray avfettningsmedel på hjulen, då trycket tvätta dem. Använd en svamp för att tvätta hjulen och sedan spraya ner dem med högtryckstvätten igen. Om du behöver, använd tandborste eller litet verktyg för att rengöra sprickor och svåra att nå platser på hjulen och spraya ner dem igen.
4

Spray ner hela fordonet börjar i toppen . Använd trappstege om det behövs.
5

Scrub taket, rygg och främre vindrutan och motorhuven på bilen med långskaftad skurborste. Spraya bort tvålen. Fortsätt att tvätta bilen, arbeta uppifrån och ned och spraya tvål av fordonet innan rengöringsmedlet torkar, vilket kan orsaka spotting och strimmor.
6

Torka bilen med ett sämskskinn eller microfiber handduk. Torkning hjälper till att hålla fläckar av bilen.
7

vaxa bilen med orbital bufferten. Sätt vax på buffertdynan, sedan helt gå över hela bilens lackerade ytor. Eftersom vaxet torkar det kommer att sätta en matt finish på lacken. Ändra buffertdynan och gå över bilen igen för att avlägsna grumling. Vaxning är en viktig del av att hålla färgen i gott skick.
8

klä däcken. Med hjälp av en pensel, trasa eller sprayflaska, gäller däck glans till däcken bara, undvika fälgar. Torka bort eventuellt överskott. Addera Interiör
9

Städa ur bilen av alla sopor. Ta bort alla nontrash objekt och förvara dem på ett säkert ställe. För små objekt, använd återförslutningsbara smörgås påsar. För större objekt, använda soppåsar eller ställ dem åt sidan på en säker plats som är ur vägen.
10

bort mattor. Vacuum mattor och golvbrädorna. Du kan behöva flera olika storlek vakuum verktygshuvuden att nå små sprickor eller dammsug större områden.
11

Torka dörrposter. Rengör hela karmen, hela vägen runt dörren. Använd ett milt schampo eller fönsterputs.
12

Shampoo mattor och säten med bilschampo. Använd en hård borste för att arbeta schampot i mattorna. Använd en skrubber pad på sätena. Var försiktig av materialet, speciellt läder som du inte vill att skrubba för hårt. Också, spraya beskyddare på alla vinyl och läder ytor, t.ex. säten, konsol, dörrpaneler och instrumentbräda.
13

Rengör alla glas. Spray fönsterputs på fönstren, sedan använda en microfiber handduk för att torka dem. Gör både insidan och utsidan av alla fönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121782.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.