Hur man målar ett motorblock utan att avlägsna den

Fram till 1980-talet, tillverkar de allra flesta bilar målade sina motorblock. Varje företag använde en annan färg, och ibland dessa färger förändrats över tiden. Även färgen var extremt hållbart, det var inte immuna mot tidens gång, och färgen vanligen började förlora sin färg och nagga. Ommålning ett motorblock är ganska enkel och motorn behöver inte tas bort, men att måla motorn samtidigt i motorrummet kräver noggrann uppmärksamhet på detaljer för att undvika att måla en oavsiktlig komponent. Saker du behöver
Wrench
Skruvmejsel
Plastpåsar
Motor avfettningsmedel
Trädgårdsslang
slaktare papper
Maskeringstejp
Hög temperatur
motor färg
Visa mer instruktioner
1

Koppla bort den negativa batteripolen från batteriet för att undvika risk för brand, eftersom motorn färg är mycket brandfarligt. Den negativa batterikabeln kan identifieras genom att placera "---" symbol som är inpräglat i batterifacket intill kabeln. Den negativa batterikabeln ansluts till batteriet med en klämma, som har en enda bult och en mutter. Lossa bulten med en skiftnyckel tills kabeln är lös, dra sedan kabeln från batteriet.
2

Avlägsna luft-renare montering. De flesta luft-renare aggregat fästa till toppen av förgasaren med en enda vingmutter ligger överst av aggregatet. Vrid vingmuttern i moturs riktning för att ta bort den, lyft sedan monteringen av av förgasaren. Vissa luft-renare aggregat använder ett antal metallspännen att hålla de övre och nedre delarna av aggregatet tillsammans. Bänd spännena bort av enheten med en skruvmejsel och lyft sedan monteringen av av förgasaren.
3

Wrap plastpåsar runt förgasaren, distributör, generator och tändspole. Innan motorn kan målas, måste den rengöras med en motor avfettningsmedel och vatten. Om någon kommer in i förgasaren, kan motorn ha svårt att börja senare. Vatten kan också förstöra de elektriska komponenterna inuti fördelaren, generator och tändspolen. För att undvika dessa risker, wrap varje komponent med en plastpåse. Påsarna kommer också att förhindra dessa komponenter från att oavsiktligt sprutas med färg när blocket är målat, så de bör inte tas bort förrän den nya färgen har torkat.
4

Rengör motorn med motor avfettningsmedel. Motor avfettningsmedel är allmänt tillgängliga på de flesta bildelar butiker i en sprayburk. Liberally spruta avfettningsmedel på motorn och låt den sitta i minst 15 minuter, sedan spraya avfettningsmedel av motorn med en trädgårdsslang.
5

Täck motorns tillbehör och slangar med slaktare papper och maskeringstejp. Tillbehören inkluderar servopumpen och kompressorn till luftkonditioneringen. Också vara noga med att linda motorns slangar med papper och tejp, eftersom dessa inte bör målas.
6

Applicera ett enda skikt av hög temperatur motor färg till motorblocket, så att minst två timmar att passera för att färgen ska torka. Det är viktigt att bara använda färg speciellt avsedd för motorer, som allmänt ändamål färgen kommer snabbt bränna bort på grund av värmen från motorn.
7

Applicera ett andra lager färg för att öka hållbarheten hos lack, så att minst två timmar att passera för att färgen ska torka.
8

Avlägsna slaktare papper, tejp och plastpåsar från motorns komponenter, sedan tillbaka den negativa batterikabeln och luft-renare montering för att slutföra jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121150.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.