Korrosionsskydd Metoder

Korrosion är en naturlig process som sker när ett material bryts ner på grund av exponering för elementen eller kemikalier i miljön som orsakar en reaktion. Rost är en av de vanligaste formerna av korrosion. Även mindre korrosion är ofta lätt att reparera, det finns åtgärder du kan vidta för att förhindra korrosion uppstår i första hand. Undvikande och rengöring

Ett av de enklaste sätten att undvika korrosion är att hålla ytorna rena och förebygga föroreningar och kemikalier i miljön från att deponeras på dem. I fallet med en bil, kan detta innebära regelbundna tvättar och behandlingar vax för att avlägsna salter och andra föroreningar från metallytor. För andra material, kan undvika fukt genom att använda en lufttät tätning eller klimat-kontrollerade lagringsanläggning hålla korrosion bildas på obestämd tid.
Galvanizing

Varmförzinkning är en process för mata en annan krigiska över toppen av en befintlig yta med hjälp av en kemisk process för att bilda en bindning mellan dem. Galvaniserat stål, till exempel, är belagd med järn eller zink och som motstår korrosion mycket längre än obehandlat stål. En annan metod för att förhindra korrosion är
Målning

applicering av ett skikt av färg eller klarlack till en yta. Detta är vad biltillverkare gör när de tillämpar underbeläggning till den exponerade metallen på undersidan av en bil eller flera skikt av klar topplack för lack. Medan färgen slits bort med tiden med exponering för elementen, kan det vara mycket lättare att applicera ett nytt lager av färg regelbundet än att rengöra en kraftigt korroderad yta.
Förändra miljön

annat sätt att förhindra korrosion är genom att förändra miljön för att undanröja eller motverka de kemikalier som orsakar korrosion processen att hända i första hand. Detta kan innebära att minska föroreningarna att ta föroreningar ur luften. I andra fall kan det betyda att lägga kemiska inhibitorer till en luft-eller vattenförsörjningen att bromsa effekterna av korrosion. Till exempel, att samma kemiska tillsatser i vattenförsörjningen bildar mineralfyndigheter på kranar faktiskt tillsätts för att förhindra korrosion av rör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121461.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.