Hur anpassade måla din bil hjul

Du kan verkligen ändra utseendet på din bil genom att måla hjulen. Kanske du vill matcha din bil färg eller möjligen den ursprungliga krom är bara trött tittar eller skadad eller om du vill behålla och återställa Classic oersättliga hjul. Oavsett din anledning, kan du skapa en dramatisk förändring av utseendet på din bil genom att måla dem i vilken färg under solen, med en hård blank yta som kommer att lysa på länge! Saker du behöver
Olika kvaliteter av sandpapper (60-120-320-600-1200) katalog dremmel verktyg med spetsiga kvarn fäste (tillval, om du har svår fjällning eller skrovlig.) Katalog cirkulär stålborste (mjuk), att fästa i änden av en borr (tillval, om du har bäddat skräp i skrevor.) katalog rengöringslösning (avfettning kan krävas.) katalog high build primer (sprayburk) katalog Proper färg färg (sprayburk) katalog Clear coat finish (sprayburk) (Specifik för hjul, vilket är svårare än normalt klarlack.) katalog Fin eller mycket fin gnugga förening
Glasning spot kitt och metall fyllmedel i en rör (tillval, beroende på skick på hjulet.) katalog bit tunn, böjlig kartong, ca. 24 inches med 12 inches (frivilligt, om däcket är på hjul.) Katalog Sax (frivilligt, om däcket är på hjul.) Katalog Maskeringstejp, 2 inches bred (frivilligt, om däcket är på hjul.)
klibbduk
Papper målare mask
Visa fler instruktioner
1

Många av de "saker som behövs" har att göra med prep arbete. Om dina fälgar är redan mjuk, är du så mycket närmare att faktiskt måla. I vilket fall som helst, börja med att noggrant tvätta hjulet.
2

Förbered ditt hjul. Detta kommer alltid att innehålla hand-slipning med 120-320 grit sandpapper, för att ta bort alla glansen från den aktuella finish och förbereda för primer. Om dina fälgar är grov och urkärnade med rost, har Knicks och ärr, är fet eller allmänt skadad, det finns mer arbete som krävs. Om du arbetar på krom, måste du komma under ytan så att finishen är tråkig. Poängen här är att få hjulet helt slät och redo för primer.Here är vad mina kromade fälgar såg gillade innan jag återställt dem. Det skulle vara mycket lång artikel för att ta dig steg för steg om hela processen av prep arbete här. Låt oss anta att dina hjul är förberedd och nästan redo för grundfärg.
3

Skapa en matt slät yta från din slipning. Avsluta ditt prep arbete med en slutlig ljus sand med 600 sandpapper för att avlägsna eventuella små knölar, skavanker eller skräp. Använd en klibbduk nu att avlägsna eventuell kvarvarande damm.
4 p Om däcket är fortfarande på hjulet, tejpa runt den yttre kanten av hjulet på däcket. Spåra ut och klippa en form som liknar en halvmåne från din kartong som kommer att fungera som en sköld från över spray. Du kommer att glida kanten av kartongen mellan den yttre kanten av fälgen där den möter däcket, håller upp i en vinkel när man målar.
5

Lägg hjulet på en plan yta med god takbelysning , sätta på din ansiktsmask och vara säker på att du har god ventilation. Du är redo för grundfärg.
6

Spray 2 till 3 lager med primer på hjulet. Vänta tills det torkar och lätt sand det smidigt med en 600 grit sandpapper eller finare. Använd din klibbduk och gör dig redo för målning på färgen.
7

Spray 2 till 3 strykningar din färg färg. Om du hamnar med körningar eller brister du måste vänta till nästa dag för att reparera med hjälp av ett mycket fint slippapper våtslipning att ta bort skavanker, använd sedan gnugga förening för att få glans tillbaka och jämna ut färgen. När du är nöjd med hur färgen ser ut och känns att du kan gå direkt in i spruta på klarlack.
8 p Om du använt gnugga förening på färgen, tvätta bort eventuellt kvarvarande förening med klart vatten innan klarlack. Spray 2 till 3 lager av klarlack och låt torka över natten. Använd 1000 till 1500 grit papper och våt sand eventuella grader eller brister. Använd bra gnugga förening att föra tillbaka den glans och du kan tillämpa ett Carbona vax för ännu mer lyster och skydd!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120873.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.