Vad rivstarta?

Rivstarta är metoden för att återuppliva ett dött bilbatteri så att bilen kan startas. Batterierna kan uppstå när strömmen dräneras från batteriet på grund av ljusen blivit kvar på, varvid elektroniken i bilen kvar på (t.ex. en stereo) eller ett sämre batteri. Rivstarta görs genom att ansluta startkablar från det urladdade batteriet till ett nytt batteri i en annan bil som fungerar. Den goda batteriets laddning överför över till det urladdade batteriet, ger det nog "juice" för att starta bilen på egen kraft, så att batteriet kan laddas med generatorn. Funktion

Syftet rivstarta ett bilbatteri är att få ett dött batteri för att hålla en tillräckligt av en avgift så att bilen kan startas. När bilen startas är batteriet, om det är i gott skick, kommer att dra en laddning från generatorn när bilen är igång. Ett par startkablar används för att ansluta det urladdade batteriet till ett fungerande batteri. Rivstarta kan göras mellan nästan alla fordon och alla batterityper, och kan vara ett snabbt sätt att få en handikappad fordon tillbaka på vägen. När en bils tändning med en nyckel och inget händer, kan ett dött batteri vara orsaken. Ett dött batteri kommer inte att tillåta någon komponent i fordonet för att arbeta, det blir inga lampor, och ingen startavgift ljud (t.ex. veva) på grund av bristen av en avgift för att driva startmotorn, generatorn eller tändningen
.
Metod

rivstarta inleds genom att parkera en bil med ett fungerande batteri framför funktionshindrade fordon så att de två fordonets främre ändarna är vända mot varandra, nästan touching.Clean bort eventuell smuts eller korrosion runt döda batteripolerna. Därefter är den positiva kabeln på bygeln kabeln ansluten till det urladdade batteriet pluspol. Positiva indikeras med röd färger.Den andra änden av den positiva kabeln skall anslutas till den positiva polen på den arbetande fordonets battery.For de negativa anslutningarna skall den negativa kabeln vara ansluten till den negativa terminalen på den goda battery.The andra änden av den negativa kabeln bör vara ansluten till en icke-målad metall delen av funktionshindrade fordonets kaross eller ram, INTE minuspolen på det urladdade batteriet. Ordningen av anslutning är viktig och bör följas exactly.The bra batteri fordonet startas sedan och fick gå några minuter. Detta säkerställer att det urladdade batteriet är att få en avgift, samtidigt som det förhindrar bra batteri från att helt drained.After några minuter dött batteri bilen ska startas. Den bra batteri fordon kan stängas av. Låt de döda batteriet fordonet att köra några minuter. Slå sedan bilen och koppla bort cables.The dött batteri fordon sedan startas för att se om batteriet håller en laddning.
Prevention
p Det är viktigt att kabelanslutningarna görs i ovanstående för att förhindra överdriven gnistbildning eller explosion. Det är också viktigt att de elektronik såsom lampor och radioapparater är avstängd i båda fordonen innan en fart görs. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i överdriven dränering av bra batteri, kortslutning i elektroniken eller en misslyckad Jumpstart.
Varning
Batterier

som är spruckna, läcker eller skadad bör bytas, och ett försök bör inte göras för att ladda dessa batterier. Dessa skadade batterier kan vara farliga på grund av läckande vätskor och en ökad risk för explosion.Again, bör ordningen för kabelanslutningar följas exakt, och den negativa polen på dött batteri bör inte anslutas till startkablar. Det negativa kabeländen bör knytas till en icke-målad metallyta såsom ram eller en bult på fordonet. Anslutning till minuspolen på det urladdade batteriet kan orsaka överdriven gnistor eller en risk för explosion.
Tidsplan

rivstarta ett bilbatteri kan göras på så lite som 15 minuter. Den faktiska tiden för förfarandet beror på den tid upprätta anslutningen, justera kablarna för att få en bra anslutning, och låta döda batteriet för att få en charge.Dead batterier som allvarligt försvagats på grund av brist på en laddning kan kräva en längre period ansluten till fungerande batteri. Dessutom kan det finnas flera försök att få det urladdade batteriet fordonet att starta och fortsätta att köra på det egna batteriets power.That sagt, kan tiden variera kraftigt beroende på tillståndet hos båda batterierna, tillbringade mycket tid på inrättas och sanering, och den tid det tar för batteriet att få en laddning räcker för att starta upp på egen hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121028.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.