Återställa det inre av en bil

När det gäller att återställa bilar, är det inre är en av de viktigaste aspekterna. Ett vackert restaurerade interiören är en fantastisk plats att vara i en klassisk bil, särskilt om den har den nya bilen lukten igen. Återställa en bils interiör är inte ett projekt för svag i hjärtat, och kan ta flera helger av hårt arbete, men utbetalning är definitivt värt ansträngningen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Cleaner (t.ex. Simple Green) katalog metallskrapa
Sax
Paint
Lim
Show Mer Instruktioner
1

Ta framstolarna. Dessa är vanligen hålls på plats med bultar placerade nära sätet reglagen på framsidan och baksidan av sätena. Du behöver uttaget inställd för att ta bort dem.
2

bort baksätet om din bil är utrustad med dem. Dessa kommer också att skruvas in, men hur de tas bort kommer att variera från bil till bil. Konsultera en verkstadshandbok eller undersöka sätena för att avgöra hur de tas bort. Addera 3

Undersök mattor. Om mattan är fortfarande i god form, kanske du kan komma undan med att bara ånga rengöring det eller ta bort det och dör den. Men på de flesta bilar som håller riktigt återställd, kommer mattan mer än sannolikt behöver bytas.
4

bort mattan genom att dra upp den. Beroende på modell, kan du behöva ta bort mittkonsolen och trimma längs dörrarna att mattan Tucks i, liksom eventuella sidopanelerna. Dra upp ljuddämpning under mattan. Skrapa golven med metallskrapring och en stålborste för att avlägsna eventuellt överskott av lim och matta stoppning. Rengör golvet med en renare, såsom Simple Green, och torka den.
5

bort dörrhandtagen, vevar fönster och eventuella lister på dörrarna och deras övre kanter. Om handtagen är krom eller rostfritt stål, polera dem med metall polish och ställ dem åt sidan för senare installation.
6

bort dörrpanelerna och andra invändiga paneler om de behöver bytas ut eller återvinnas. Dörrpaneler hålls vanligtvis på med clips eller ibland skruvas på. Om de hålls på med clips, dra försiktigt luckan bort från dörren.
7

bort instrumentbrädan om den byts ut. Instrumentpaneler är bultade in med en serie bultar inuti instrumentbrädan runt dess omkrets. Om streck helt enkelt har sprickor i det, kan du spara lite pengar genom att installera ett streck cap. Ett streck cap är en tunn vinyl som täcker formas till konturen av instrumentbrädan som döljer sprickorna och åldrande på den ursprungliga instrumentbrädan.
8

Dra headliner bort av taket om den behöver bytas ut. Headliners är vanligtvis mycket komplicerade och svåra att installera. Det här jobbet bör nog göras av en professionell inredning butik för bästa resultat. Ofta måste vindrutan och bakrutan tas bort för att installera headliner. Ner ett nytt lager av ljudisolering eller matta stoppning (beroende på vilket som är lämpligt för din bil)
9

Lim. Spray matta lim på golvet från ungefär tio inches bort. Låt limmet sitta i några minuter och sedan installera stoppning, styckning och putsning bitar som du går.
10

Installera den nya mattan (se Resurs 1) eller den gamla mattan, om det är att vara återanvändas. Spraya lim på stoppning som du går för varje bit av mattor, installera nya mattor i omvänd avlägsnande, se till att allt överlappar korrekt.
11

Installera invändiga paneler. Var noga med att placera ny stoppning eller hinder fukt bakom panelerna om ditt märke och modell använde dem. Installera polerade och restaureras dörrhandtag och vevar fönster /switchar.
12

Installera den nya instrumentbrädan eller täcka befintliga streck med ett streck lock (se Resurs 2). Dessa lim på över befintlig streck. Använd spray lim som användes för mattor att installera dash cap.
13

Installera den nya headliner och byt eventuella lister på taket som täckte kanterna på headliner.

14

Återvinna de främre och baksäten, om nödvändigt. Det finns företag som gör inredning klädsel kit som varierar i svårighetsgrad för installation. Måla alla utsatta metalldelar, t.ex. sitsen löpare. Montera de främre och bakre sätena.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121382.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.