Hur Detail en lastbil

Detailing ditt fordon är en viktig del av lastbil underhåll. Över tiden, även med regelbunden tvätt, dammsugning och dammtorkning, smuts och olja kan bygga upp inuti din lastbil, lämnar det ser jolleseglare och smutsiga. Regelbundna detaljer av ditt fordon kan även bidra till att upprätthålla dess värde så att när du säljer eller byta in det, kommer du att få ett bättre pris för det. Saker du behöver
Tops (t.ex. Q-tips) katalog Glass Cleaner Review pappershanddukar
Bilvax
Flera torra, rena handdukar
putsdyna
Dammsugare
matta och klädsel renare
Vinyl Cleaner Review läderrengöring (om det behövs) katalog Däck Cleaner Review diskmedel
Visa fler instruktioner
1

Tvätta bilen som vanligt. Var noga med att torka bilen efter tvätt för att avlägsna vatten fläckar.
2

Applicera ett lager vax på trucken, gnugga i en cirkulär rörelse. Medan vaxet torkar, gå till steg 3. Addera 3

Dammsug fordonets inre. Var noga med att dammsuga under sätena och i sätet löpare.
4

bort och dammsuga golvmattor. Beroende på golvmattan materialet, kan du välja att bara slänga dem i tvättmaskinen och hänga dem på tork innan du sätter tillbaka dem i bilen. Annars, följ samma instruktioner som i steg 5 för att rengöra golvmattor.
5

Shampoo mattor med mattan och stoppning renare. Var noga med att ge extra omsorg till fett eller olja fläckar. Djupare fläckar kan kräva uppmärksamhet av en professionell, men du bör kunna ta bort de flesta fläckar med lite ansträngning och en bra renare. Re-vakuum mattan efter att du har schamponeras det.
6

Spray bomullspinnar med fönsterputs. Använd dessa för att rengöra luftkonditioneringsventiler, sprickor runt växelspaken, fälgar mugghållare och några andra mindre områden med svåra att nå platser.
7

Spray insidan av fönstren med fönsterputs och torka av med en pappershandduk. Du kan också prova att använda tidningen om du tycker att pappershanddukar lämnar ränder på fönstren.
8

Spraya vinyl i bilen, inklusive armstöd, mugghållare, instrumentpanelen och andra ytor vinyl med vinylrengöringsmedel. Torka noga och upprepa om nödvändigt.
9

Spray ratten med vinylrengöringsmedel eller läderrengöring beroende på texturen. Torka väl. Ratten är oftast en av de smutsigare ytor i bilen, så du kan behöva upprepa detta steg flera gånger.
10

Använd en torr trasa för att damma bort eventuella lösa dammpartiklar och torka framför radion och konsolen.
11

Rengör sätena. Om de är gjorda av läder, använd en läderrengöring och en ren, torr trasa, om vinyl, använd vinylrengöringsmedel. Och om de är tyg säten, använd mattan och stoppning renare och skrubba smuts och skräp borta, följt av en noggrann dammsugning.
12

gå vidare till hjulen. Använd varmt vatten och diskmedel för att avlägsna fett och väg skräp byggs upp från metallytor fälgar. Du kan använda en svamp eller en våt duk på detta underlag, men det kan ta flera försök att ta bort all fett och smuts.
13

Använd däcket för att rengöra gummit i däcken. Det är inte nödvändigt att rengöra de delar av det däck som är vända undersidan av bilen. Använd däcket renare och en ren trasa för att avlägsna ansamling och fett. Du kan följa upp med ett däck shine produkt, om du vill.
14

Rengör strålkastarna. Du kan använda en mild, lätt slipande tandkräm för att ta bort vax uppbyggd och smuts från strålkastarna.
15

Wax lastbilen. I detta skede kan du buff vaxet från utsidan av fordonet. Du kan antingen använda en pad bil vaxning eller trasa för hand, eller så kan du använda en elbil buffert, som du skulle kunna köpa på någon auto leverans butik.
16

Rengör fotsteg och insidan av dörrarna. Detta görs bäst med trasan du bara kratsade bilen med så det kommer att ha tillräckligt med vax kvar på den att lysa dessa områden samtidigt rengöra dem på samma gång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120925.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.