Hur man målar en Manifold Aluminium Inlopps

Insugningsgrenröret är belägen på inloppssidan av motorn, där luft dras in i motorn. Det ansvarar för att leverera bränsle och luftblandningen från förgasaren eller bränsleinsprutning till motorn. Inloppsrör är vanligen tillverkade av aluminium och är placerad på toppen av motorn eller på ena sidan av den. Måla insugningsröret med hög temperatur sprayfärg är ett bra sätt att göra motorn ser bättre ut. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Diverse verktyg
färgborttagningsmedel
Rags kommenterar: Mineral sprit
Hög temperatur spruta primer
Hög temperatur sprayfärg
Maskeringstejp
Visa fler instruktioner
1

bort grenröret från motorn om inte redan ute. Det särskilda förfarandet varierar beroende på märke och modell på fordonet, men grenröret själv kommer att skruvas fast i huvudet eller huvudet av motorn med en serie av bultar eller muttrar som tas bort med en hylsa och ett spärrskaft. Om det är carbureted kommer förgasarna måste avlägsnas från förgreningsröret för att komma till bultarna som håller grenröret på plats. Det kommer också sannolikt att vakuumledningar som måste avlägsnas. En workshop för din specifika märke och modell kan vara en bra resurs för att bestämma hur man bort grenröret.
2

Strip bort eventuell gammal färg med färgborttagningsmedel. Applicera färgborttagningsmedel i gelform genom att använda en pensel eller spreja på grenröret om den är i aerosolform. När den gamla färgen börjar bubbla, torka av den med en trasa. Använd stålull för mer envisa områden. Vara noga med att använda gummihandskar samt hand-och ögonskydd när du arbetar med en frätande kemikalie som färgborttagningsmedel.
3

Torka hela grenröret ner med sprit och en ren, torr rag före målning det. Detta är en viktig del av att måla grenröret eftersom en ren yta att främja en stark färgvidhäftning. Maskera med tejp några områden i grenröret som inte kommer att målas, såsom öppningarna för intag passager samt eventuella vakuumöppningar eller elektriska kontakter.
4

Spraya på ett tunt lager av högtemperatur primer. Skaka kan väl och sedan hålla den 8 till 10 inches från ytan av samlingsröret och spraya fram och tillbaka på ett jämnt sätt. Låt ljuset pälsen torr i ungefär en minut. Applicera en solid lager grundfärg till grenröret. Låt primern torka i tio till 15 minuter och sedan applicera ett andra skikt. Torktiden mellan strykningarna varierar beroende på vilket märke av sprayfärg du använder, så konsultera anvisningarna på burken. Applicera så många lager som du anser nödvändigt, men tre bör räcka.
5

Låt primern torka ordentligt, vilket kan ta så lång tid som ett par timmar. Applicera ett tunt lager av hög temperatur sprayfärg på samma sätt som primern applicerades. Låt färgen torka i en minut och sedan tillämpa ytterligare flera färgskikt, som möjliggör tillräcklig torktid mellan skikten.
6

Låt färgen sitta över natten innan du försöker hantera grenröret och installera den på fordonet. Ta bort all maskeringstejp. Det rekommenderas att använda en ny grenrörspackning när du installerar fördelaren om den gamla packningen är återanvändbar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121895.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.