Läder Bilbarnstolar Reningsteknik

Läderklädsel, samtidigt betraktas som en lyx i de flesta fordon, kan vara svårt att rengöra ordentligt. Om de produkter eller tekniker som används för att rengöra läder säten är för hårda eller använts felaktigt, kan sätena bli fläckig eller skadade - och ersätter dem kan vara dyra. Att känna sig rätt teknik att använda innan du rengör lädersäten kan förebygga huvudvärk och onödiga kostnader senare. Använda rätt produkter

En av de största misstagen som fordonsägare göra är att användningen av olämpliga produkter för att rengöra sina lädersäten. Läder kräver användning av speciella produkter som kommer att rensa utan att torka ut lädret, vilket leder till sprickbildning. Var noga med att välja en produkt som specifikt anger är säker att använda, eller speciellt konstruerade för användning på läder. Använda rätt våtservetter vid rengöring lädersäten är lika viktigt som att använda rätt rengöringsmedel. Mjuka dukar som är gjorda av mikrofibrer rekommenderas.
Fläckborttagning Tips

Fläckar som har trängt in lädersäten kan vara knepigt att ta bort. Välj en produkt som är effektiv, men inte alltför hårt, för djupt liggande eller missfärgade lädersäten. Som med rengöringsmedel, kan användning av en lösning som är för stark leda till för tidigt åldrande och sprickbildning av läder. Några av de bästa objekt för att ta bort fläckar från lädersäten kan redan vara i ditt badrumsskåp. En av de mer effektiva metoderna är att dab lite av tandkräm direkt på fläcken. Arbeta in det med en mjuk pensel med tandborste och sedan torka med en fuktig trasa. Hårdare fläckar, t.ex. de som orsakas av bläck, kan kräva behandling med ett icke-aceton nagellack remover. Den typ som kommer i pre-fuktad våtservetter fungerar bäst eftersom de inte är alltför mättade och kommer i små mjuka trasor. Försiktigt gnugga fläcken med nagellack remover torka tills fläcken bleknar, torka sedan försiktigt med en fuktig trasa.
Skydda din investering

Många bilägare gör misstaget att rengöra sina lädersäten alltför ofta. I verkligheten bör lädersäten inte rengöras oftare än en gång var tredje månad, såvida de inte har blivit mycket smutsig. Mellan rengöring, kan du skydda din investering genom att täcka säten med en ljus filt eller ark när fordonet utsätts för direkt solljus. Förutom att hjälpa till att hålla sätena rena, täcker dem hjälper till att skydda sin glans och förhindra sprickbildning på grund av torrhet. Damm dina platser regelbundet utan rengöringsmedel. Bara en snabb damm med en mjuk, mikrofiberduk kommer att ta bort föroreningar som finns i luften partiklar från att landa på era platser, vilket kan leda till slöhet och missfärgning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121674.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.