Hur fixar Vågor i Auto Paint

Vågor, dropp och körs i din auto färg är vanliga tecken på kraftig applicering. När färgen torkar, kommer det att lämna dessa oattraktiva texturer som kräver särskild uppmärksamhet. Du kan ta bilen till en professionell för att få detta rättat. Men räkna med att betala ett par hundra dollar. Som ett alternativ, kan du åtgärda problemet själv. Några enkla steg hjälper dig att bli av med de fula brister och återställa din billack tillbaka till det normala. Saker du behöver
Lös sand eller fint sandpapper
Paint
Klarlack
2 målarpenslar
Visa fler instruktioner
1

Match och köp billack och täckfärg. Ta ett litet chip i färg från vågorna för en exakt färgmatchning. En body shop eller auto butik kommer att kunna hjälpa dig att hitta rätt färg. Använd storleken av vågorna för att bedöma hur mycket färg du behöver.
2

Köp fina eller lös slippapper för att jämna vågorna. Löst slippapper är avsedd för stora, tuffa jobb. Om vågorna är små, kommer fint grus göra jobbet.
3

Sand vågorna i en cirkelrörelse tills ytan är slät.
4

Rinse bilen för att ta bort alla sandpartiklar. Sand partiklar kvar på bilen kommer att skapa upphöjda ytor under den nya färgen. Så, medan du håller på att fixa ett problem, skapar du en annan. För att undvika detta, skölj bilen med vatten.
5

Låt bilen torka helt. Försök att åter anbringa färg på en våt bil kommer att orsaka att färgen droppa.
6

Använd en liten, 1-tums, touch-up borste för att tillämpa ny färg till slipade området. Om din slipade området är stort, använd en 4-tums borste istället. Applicera i släta, jämna drag för att undvika nya vågor.
7

Applicera klarlack. Låt färgen torka i ungefär en timme. Använd en ren pensel för att applicera ett tunt lager av klarlack. Om den tidigare lack är gammalt, tillämpa klarlack på hela bilen för att jämna ut färgen.
8

Låt bilen torka i cirka 24 timmar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121399.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.