Automotive Detailing Tips

bilrekonditionering kan göras på uppfarten eller garaget, men för att göra din bil ser ut som om de detaljer gjordes av en professionell, måste du lära dig några grunderna, till exempel hur man kan eliminera repor och förhindra ytterligare repor från slipande rengöringsmedel. Du kommer också att behöva veta rätt teknik bil vaxning. Håll dig borta från repor
Repor

kan påverka bilens finish. När du tvättar din bil, inte lämna någon smuts. Smuts kan fungera som slipmedel på bilens utsida, vilket gör att färgen bleknar. Dessutom, vid torkning, gnugga inte smuts från din handduk på bilens finish. Detta kan också påverka bilens färg. När du väljer en handduk eller svamp, se till att det är mjukt och icke-slipande för att tillämpa tvål.
P Om du bilens kaross har mindre repor, kan du fixa ofta dessa med en paint penna och en klarlack penna. Pennan kommer att matcha din bil s färgkod (vanligtvis finns på en etikett på insidan av din dörr). Applicera pennan per anvisningarna och låt torka. När det är torrt, ta en klarlack penna för att tillämpa avslutning på reparation. Den klarlack kan appliceras upprepade gånger för att ge området för repan med en glansig touch. Du kan hitta dessa färg pennor på många bil centra. Addera Rengöring Interiör
Dammsugning

, rengör din läder och sköter dina fönster nyckel. Vid dammsugning, använda ett vakuum med olika tillbehör. Dammsugning mattor är ett måste, men att få de tuffa sporter är en nödvändighet. En fogmunstycke (utsug) kan få mellan sätena, kopp innehav områden, visor området och andra trånga utrymmen. Efter dammsugning, rengör insidan med en ångtvätt och interiörprodukter. En ångtvätt kan användas på golvet och trasa sittplatser. När du hyr en ångtvätt, kontrollerar du att dammsugaren är okej att använda på tyg säten. Om du inte har en ångtvätt, hitta en matta renare än du kan torka med en borste.

Plast (instrumentbräda, mugghållare) kan rengöras med allmänna rengöringsmedel. Använd ett fönsterputsmedel att rengöra insidan fönstren.

Slutligen, om du har lädersäten, använd en mjuk trasa och ett icke-slipande rengöringsmedel, såsom sadel tvål och skonsam torka av ditt skinn. Använd en bomull tips att torka vecken.
Vaxa bilen

Vaxning din bil eller lastbil kommer att hjälpa skydda lacken och målgång mot dåligt väder. Om du använder en vätska, skaka innan på svampen. Applicera en liten mängd vax för att svampen sedan tillämpas på en liten del av bilen. Upprepa från toppen till botten av fordon i små sektioner. Undvik att gnugga vax på fönster eller svart plast som kan smeta. Efter applicering av vax, låt det sedimentera och bilda ett skikt ovanpå färgen. Använd en buffert eller handduk i cirkulära rörelser för att skapa en tydlig glans. Se till att du inte vaxa bilen i direkt solljus eller solen kommer att baka vax på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121065.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.