Car Polish Vs. Glaze

Bil puts och glasyrer är i grunden utformat för att göra samma sak: ge bilens lack en bättre glans. Men åstadkommer de detta mål på två väldigt olika sätt. När du letar efter en överlägsen glans, måste du fundera på vad färgen behöver.
få en djup, bättre än nya, shine.
Överväganden

Det viktigaste att tänka på när man väljer mellan en polish eller en glasyr är det nuvarande tillståndet i färgen.

ingen mängd av polering eller inglasning helt kan reparera skadade eller dåligt tillämpad färg, kan dessa produkter bort eller reparera skador på ytan till en bra färg jobb. En ridit allvarligt fabriken måla jobb kan vara för tunt för att polera ut, vilket kräver en ny lack. Men en ganska ny lack, eller en bil färskt från fabriksgolvet till exempel, kanske inte behöver den aggressiva färgborttagning hittades i en polska och en glasyr kan vara i ordning.
Fördelar

Den viktigaste fördelen med polering är borttagande av oxiderade färg för att återställa den rika fabrik färg. När detta sker, en kvalitet vax kommer att upprätthålla shine.Glazes, å andra sidan, tenderar att vara mycket mindre aggressiva och används för att täta ytan repor associerade med hårda gnugga föreningar och slitage. Detta resulterar i en smidig, skyddad färgytan.
Funktion

bil polerar bort oxiderade färg för att avslöja ren färg. De gör detta med lösningsmedel som blandas med fina slipmedel som skrubba ytan ren. Som ett resultat, kan det ta bort fina repor och ger färgen i sig en jämnare yta av även ta bort en del av apelsinskal effekt finns i
fabriken måla

Glasyrer inte bort färg. De förbättrar glans genom att ta bort smutsen med lösningsmedel, och genom att fylla fina ytliga repor med hartser. Resultatet är en ökning av ytjämnhet, och bättre skydd mot väder och vind.
Effekter

Effekter associerade med polish omfattar ett fast förbättring till den totala jämnheten av färgen . Genom att ta bort den oxiderade ytskiktet av färg och Avtrubbning föroreningar, en jämnare yta resultat. Som ett resultat kommer den underliggande färgytan som nu är exponerad oxideras snabbt om inte förseglas och skyddas.

Glazing tätningar och fyller ytan repor. Detta resulterar också i en jämnare, bättre skyddad yta. Dock kommer lackskador fortfarande under glasyren och resultatet i en mattning av ytan glans, liksom lacken.
Summary

bästa valet beror på vad du försöker åstadkomma. Om du har en gammal, urblekt måla jobb, kommer att kombinera en polska och en glasyr göra underverk för ditt fordon. Men om du har en nyare bil med bra färg, en glasyr kunde ett bättre sätt att lägga till skydd och glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121123.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.