Hur Steam Rengör motorn på en 1997 Infiniti Truck

Infiniti hade gjort flera high-end, lyxiga stadsjeepar över åren, däribland QX-56 samt FX crossover. En av de första var dock QX4, som infördes 1996. Även om du kanske inte har att titta på motorn i din QX4 väldigt ofta (eller någonsin, om någon annan hävdat), är detta en aspekt av ditt fordon som ska rengöras regelbundet. Inte bara ser en ren motorrummet bättre men det kommer potentiellt att hjälpa din Infiniti kör svalare och göra det lättare att upptäcka läckage och andra frågor. En ångtvätt kan oftast hyras lokalt så att du kan ånga rengöra din SUV motorn själv. Saker du behöver
Steam Cleaner Review avfettning
Cleaner (enkel grön) katalog Rags
Stålborste
Cellofan wrap
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven på din Infiniti. Det första steget innan du börjar ånga rengöra din Infiniti motor är att skydda de känsliga elektriska kontaktdon, givare och alla kabelstammar. Dessa är vanligen skyddade ganska väl från fabriken sedan regnet kommer in i motorrummet vid körning i regn. Men eftersom du kommer att leda vatten och avfettningsmedel direkt på motorn, måste detta göras. Wrap cellofan wrap runt några kontakter eller kablage belägna på vardera sidan av motorn. Om du vill vara säker på att de stanna kvar under reningsprocessen, använd gummiband eller tejp. På motorn
2

Spray avfettningsmedel, de inre fender brunnar, brandväggar och andra synliga delar som luftintaget , etc. Motorerna på Infiniti SUV är ganska stora, så det kan inte vara mycket som är synligt förutom motorn. Använd en citrus avfettningsmedel, vilket kommer att vara mer mild än vissa av de starkare avfettningsmedel. Låt avfettningsmedel blöt i ett par minuter. Om det finns områden där olja och smuts har samlats (vilket är troligt om din Infiniti har varit väl underhållna) använda en stålborste för att få bort smuts och olja i dessa områden.
3

ånga rengöra motorrummet med ångtvätt enligt ångtvätt anvisningar. Du kommer att använda någon typ av rengöringsmedel i ångtvätt (Simple Green, etc.) som kommer att värmas upp och sprutas på motorrummet på samma sätt som en högtryckstvätt används. Försök att undvika att rikta rengöringsmedel direkt på känsliga elektriska komponenter och sensorer som ni skyddade med cellofan.
4

Torka motorrummet efter att den har ånga rengöras. Om du har tillgång till en kompressor, är tryckluft en effektiv metod för att torka motorn ut. När du har torkat motorn, torka av den med en ren, torr, luddfri trasa. Om du inte har en hårtork, torka motorrummet med trasor. Avsluta beskriver processen genom att spruta plast dressing (Armor All, etc) på alla plast-och gummidelar. Applicera ett lager vax på väggarna i motorrummet för att skydda färgens glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121471.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.