Bil Vaxning Tekniker

Det bästa du kan göra för din bil målad yta är att använda vax för att skydda den från väder och vind. Men applicera vax är inte så enkelt. För det absolut bästa, blankaste letar bil runt, det finns åtgärder du bör vidta innan vax. Tillsammans med dessa steg, bör vaxning ske med kvalitetsprodukter för att behålla glans och hålla bilen skyddas. Förbereda Paint för Wax

Innan du ens funderar på att använda vax, det finns flera åtgärder att vidta för att förbereda ytan av bilen. Använd en tvätt kvalitet bil, mjuk svamp och kallt vatten för att tvätta bilen ordentligt. Torka bilen med ett syntetiskt sämskskinn, såsom en Absorber.

Använd ett system lera bar, såsom Meguirs på den torra ytan för att avlägsna alla partiklar och föroreningar från färgen. Spraya smörjmedlet på ett litet område av bilen, gnugga leran bar fram och tillbaka, spraya området återigen torka sedan med en ren trasa. Upprepa detta över hela bilen. Addera Polering

att polera lacken på din bil, först leta efter några repor i eftersmaken. Med djupa repor närvarande, använd en hård polish på det området bara. Spendera inte för mycket tid på det området, eller polish skadar lacken. Använd handen och en ren mikrofiberduk att gnugga i flera olika riktningar, omväxlande med cirkulära rörelser tills polska försvinner.
P Om det bara finns synliga polerrosor eller lätta repor, använd ett medium slipande polish. Använd samma rörelser och mönster som med hårda polish, men använd det här steget på hela bilen.
P Om lack är ganska ny med några repor, använd en fin polish och gå över hela bilen genom att gnugga och med cirkulerande rörelser.

En omloppstid buffert kan användas, men kan skada lacken om de lämnas på ett ställe för länge. De bästa resultaten kommer från handen polering.
Vaxning

Det sista steget i vaxning din bil till en glans är att tillämpa den faktiska vax. Den enda vaxet som någonsin bör användas på din bil är vax gjord av ren carnuba. Använd en fuktig svamp för att applicera vax på ett litet område. Vänta några minuter och torka sedan vaxet bort med en torr, 100-procent-bomull putsduk. Arbete i små delar, aldrig låta vaxet att stanna kvar på ytan i mer än fem minuter.

Också, aldrig polera eller vaxa bilen i direkt solljus. Det solljus värmer ytan av bil, vilket orsakar den klara beläggningen för att få varm. Detta kan värma upp den produkt som du använder på bilen, vilket gör det torka för fort och lämnar märken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121058.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.